Afbeelding
Foto: eigen foto

Klaar voor NK met hond Boy

Venray | Glen Hoeijmakers doet op vrijdag 6 en zaterdag 7 september mee met het NK politiehonden in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. Samen met zijn hond Boy, een Mechelse herder, gaat de 22-jarige Hoeijmakers voor het hoogst haalbare. "Allicht. Als je meedoet dan wil je winnen. Daar gaan we dan ook vol voor."

Tijdens de nationale kampioenschappen KNPV wordt gestreden in de disciplines politiehond 1, politiehond 2, object bewakingshond en speurhond. De deelnemers en hun honden zullen verspreid over deze twee dagen hun vaardigheden tonen. "Ik hoor samen met Boy tot de beste veertien combinaties van Nederland. Er gaat veel tijd zitten in het oefenen. Het is mijn hobby. Ik heb het virus gekregen van mijn vader. Die is ook altijd met de honden bezig geweest." Boy, bijna vier jaar oud, werd als pup in eerste instantie opgevoed door de vader van Glen. "Na een paar maanden heb ik het overgenomen. We hebben een sterke band."

Bij het trainen van een politiehond is het ook gebruikelijk om pakwerk te oefenen. "Je trekt dan een beschermend pak aan en dan wordt je gegrepen door een hond. Dat geeft echt wel een kick als je zo'n hond op je af ziet komen. Helaas heb ik slechte knieƫn en kan ik niet meer in een dik en zwaar pak van jute en leer, maar het is nog steeds tof om dat te zien."

Op zaterdag zullen aan het einde van de wedstrijddag de resultaten worden bekendgemaakt en zullen de nieuwe kampioenen worden gehuldigd. De wedstrijden starten beide dagen om 8:30 uur.