Flinke testcase voor hockeyers

Flinke testcase voor hockeyers

Venray | De hockeyers in Venray beginnen het seizoen in de tweede klasse meteen met een flinke uitdaging. De promovendus ontvangt komende zondag degradant Rosmalen om 14.45 uur op sportpark De Wie├źn.

"Even rustig beginnen is er niet bij", vertelt aanvoerder Guido Pop. "We kunnen meteen laten zien waar we staan. Ik verwacht dat Rosmalen een van de topploegen is. Ze zijn gedegradeerd uit de eerste klasse. Het wordt een flinke kluif voor ons, maar het is een mooie uitdaging." Venray heeft een uitstekende voorbereiding achter de rug. De equipe speelde oefenwedstrijden tegen Gemert, Oirschot en De Westerduiven en die duels werden allemaal gewonnen. "We gaan met een goed gevoel het seizoen in. Afgelopen weekeinde hebben we onze doelstelling uitgesproken en we gaan voor een plek in het linkerrijtje. In de winterstop gaan we evalueren. Dan kunnen we de doelstelling mogelijk bijschaven. We spelen tegen diverse onbekende ploegen. Waar we precies staan, durf ik niet te voorspellen."

Freek Janssen, Alex Kaanen en Max Looman vertrokken deze zomer bij Venray. Een zware aderlating voor de ploeg, maar het vertrekkende trio kreeg volgens Pop met Lars van Ampting, Bart Pronk, Floris Gorter en Guus Tielens waardige opvolgers. "Het was in het begin wel spannend, maar ik weet zeker dat we niet slechter zijn dan vorig seizoen."

Na de openingswedstrijd tegen Rosmalen speelt Venray een week later op 15 september een uitwedstrijd tegen Nuenen. Weer een week later ontvangt Venray Bemmel.