Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dorpsraad Leunen op platte kar

Leunen | De leden van Dorpsraad Leunen zijn zaterdagmiddag op de platte kar door Leunen getrokken om met inwoners van hun dorp in gesprek te gaan en aandachtspunten en ideeën te inventariseren voor het nieuw op te stellen dorpsontwikkelingsplan (DOP)

Op de route door het dorp werd op strategische plekken een stop gemaakt. "Het is fijn om te zien dat inwoners de moeite hebben genomen om deze warme zonnige middag met ons in gesprek te gaan. De signalen die zij afgeven, verwerken wij in ons DOP voor de komende jaren", aldus Sander Hellegers, lid van Dorpsraad Leunen. De tour heeft de dorpsraad 8 A4'tjes aan input opgeleverd voor het DOP. "Er werd al geopperd om hier een jaarlijks terugkerend event van te maken, maar wij zijn natuurlijk altijd aanspreekbaar en inwoners zijn van harte welkom tijdens onze reguliere dorpsraad vergaderingen."

Een veel gehoord signaal dat inwoners die middag afgaven is de onveilige Albionstraat. Deze doorgaande weg splijt Leunen in tweeën, er wordt vaak veel te hard gereden, is op punten erg onoverzichtelijk en er zijn te weinig veilige oversteekplaatsen. "Dit is een punt waar we ons als Dorpsraad hard voor moeten maken, want de problemen die worden aangegeven zijn terecht en moeten worden aangepakt voordat er ongelukken gebeuren!"