Afbeelding
Foto: Stan Verhaag

Vertrouwd

Vertrouwd. Dat is de Filmkring: zeven films voor 38,50 euro en een achtste voor 5 euro. In september start het 57ste (zevenenvijftigste!) seizoen. Zelf loop ik pas een jaar of vijf mee, en toch zijn sommige dingen me iets té vertrouwd. Ik hoop op drie vernieuwingen.

Dat er op warme dagen ventilatie is, met name in de bovenste helft van de zaal, want tel er per rij omhoog maar gerust één graad bij op. Gooi desnoods wat deuren open.

Dat de cd die we horen vóór elke film, wordt ververst. Want ook al zingt Luther Vandross in 'Never too much' nog zo vaak 'I just don't want to stop', ik denk dat het genoeg is geweest voor Luther. Sade zingt het zelf al: 'Never as good as the first time', dus haar liedje blijven herhalen heeft weinig zin. En Diana Ross en Lionel Ritchie zingen wel steeds dat hun love endless is, maar ik stel toch voor dat ze er langzamerhand een punt achter zetten.

Dat er geen trailers meer worden vertoond van films die nog komen gaan. Tijdens zo'n trailer zit ik altijd met mijn ogen dicht wat voor me uit te prevelen, want ik wil dat allemaal nog niet zien of horen. Ik ben daarin wellicht extreem. Maar één ding geldt voor alle bezoekers: wij zijn Filmkringfans. Dat maakt trailers overbodig. Elke volgende keer zitten we er weer.