Afbeelding
Foto: persfoto Ineos

Wout Poels kopman in Vuelta

Blitterswijck | Wout Poels uit Blitterswijck gaat als kopman van Team Ineos naar de 74ste Ronde van Spanje. Dat heeft de ploegleiding dinsdag bekendgemaakt.

Poels is samen met de Britse klimmer Tao Geoghegan Hart aangewezen als leider van de ploeg. Wout Poels liet in juli nog weten dat hij twijfelde over zijn toekomst bij Ineos omdat hij er nooit een kans kreeg als kopman in een grote ronde.


Team Ineos startte in de Giro d'Italia met zijn jongste selectie ooit en stuurde de meest ervaren renners naar de Tour de France. In de Vuelta a España krijgt de nieuwe generatie Ineos-renners de mogelijkheid van de oudere renners te leren. Ploegleider Nicolas Portal van Team Ineos is ervan overtuigd dat Tao Geoghegan Hart in de Vuelta veel van Wout kan leren en beiden hun stempel op de Spaanse rittenkoers kunnen drukken.

Voor de 31-jarige Poels is het de vijfde keer dat hij meedoet aan de Vuelta. In 2017 boekte hij er zijn beste eindresultaat met een zesde plek in het algemeen klassement. Bovendien won de Limburger in Spanje zijn enige etappe in een grote ronde; in 2011 was hij de winnaar op de beruchte Angliru. Deze overwinning werd hem echter pas deze zomer toegewezen, na de dopingschorsing van Juan José Cobo die daar als eerste boven kwam. De selectie bestaat verder uit de Britten Owain Doull en Ian Stannard, de Colombiaanse klimmer Sebastian Henao, de Wit-Russische tempobeul Vasil Kiryienka en de Italiaanse kilometervreter Salvatore Puccio.

De Ronde van de Spanje gaat aanstaande zaterdag van start, en duurt tot en met zondag 15 september.

Foto: Persfoto Team Ineos.