Venray gastheer voor Oranjeteams

Venray | SV Venray is de komende jaren gastheer van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Dat wil zeggen dat diverse Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen in actie komen op het sportpark van de Venrayse voetbalclub. Het eerste duel staat gepland voor 1 september. Dan nemen de Nederlandse vrouwen O19 het op tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland.

"Een mooie kans voor SV Venray", vertelt Frank Elbers namens de Venrayse voetbalvereniging. "Om te beginnen met Nederland-Duitsland is natuurlijk wel bijzonder. Een mooie derby en hopelijk komen er veel mensen kijken. Ik verwacht ook wel dat er veel Duitsers naar Venray komen."

'We willen meer publiek trekken naar de interlands'

In maart en mei van dit jaar werden er ook al interlands gespeeld in Venray. De nieuwste overeenkomst is voortgekomen uit deze ontwikkeling. "De KNVB was erg tevreden over die wedstrijden en daar is deze samenwerking uiteindelijk uit voortgekomen tussen Venray en de voetbalbond."

SV Venray is een van de acht verenigingen waar een aantal jeugdinterlands zullen plaatsvinden. Overigens kan de club voor de kwalificatie-interlands in oktober nog wel vrijwilligers gebruiken. Zij kunnen zich melden via Martin Leenders (vrijwilligers@svvenray.nl). "We willen de kwalificatie-interlands wat meer cachet gaan geven met bijvoorbeeld persconferenties. Er komt simpelweg te weinig publiek op die interlands af en dat willen we graag veranderen. Daar hebben alle clubs overigens last van. Ook bij UDI'19 in Uden komen weinig supporters naar die duels. Hopelijk slagen wij er wel in om meer publiek te trekken."

Volgens Elbers profiteert niet alleen SV Venray van deze overeenkomst. "Ik weet dat de Nederlandse ploeg in september bij Hotel Asteria slaapt. Zo profiteren ook lokale ondernemers."