'Albionstraat moet eerder worden aangepakt'

LEUNEN | De Albionstraat, de weg die dwars door de dorpskern van Leunen loopt, moet eerder worden aangepakt dan 2025, het jaartal dat de gemeente Venray op de werklijst heeft staan. De veiligheid van de weggebruikers, met name het langzame verkeer, is dermate in het geding dat veel sneller maatregelen moeten worden genomen.

Dat viel te beluisteren bij de Dorpsraad Leunen die maandag in vergadering bijeen was. "Als het niet anders kan, dan moeten er maar tijdelijke oplossingen komen", stelde dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen.
De weg heeft niet alleen last van achterstallig onderhoud, ook hardrijders leven er zich te vaak op uit, wat veel gevaar oplevert voor vooral fietsers. Inmiddels zijn er al enkele fietsers van hun rijwiel gereden, en auto's belandden langs de weg in voortuinen. Ook opvallend: vooral 's nachts blijken wegpiraten bezit te nemen van de Albionstraat. "Auto's halen elkaar zelfs soms in, midden in de dorpskern", zei een dorpsraadlid. Wachten tot 2025 is onverantwoord, meende een eensgezinde dorpsraad. Noodoplossingen kunnen komremmers of flitspalen zijn.