Mailtje jongetje Leunen helpt wel

LEUNEN | Een simpel mailtje van een jongetje uit Leunen naar burgemeester Hans Gilissen bleek uiteindelijk de oplossing voor een verkeersmaatregel op de Meester De Haanstraat, waar vaak veel te hard wordt gereden. Er hangt nu aan een lantaarnpaal een elektronisch smiley-bord.

Leden van de Leunense dorpsraad prezen het jongetje voor zijn actie die uiteindelijk werd beloond. Maar één ding snapte een lid van de dorpsraad niet: "Er is over de situatie op de Meester De Haanstraat al zo vaak bij de gemeente aan de bel getrokken. Nooit gebeurde er wat. Nu stuurt een jongetje een mail naar de burgemeester en binnen de kortste keren wordt actie ondernomen. Dat is wat vreemd."

Ook de Molenhofweg heeft te maken met verkeersoverlast, van met name hardrijders, zo bleek maandag tijdens de dorpsraadvergadering. Vooral landbouwverkeer rijdt daar vaak veel te hard. Een aanwonende, tevens lid van de dorpsraad, was het een gegeven moment zo zat dat hij een tractorchauffeur die bloembollen vervoerde, tot stoppen dwong en hem aansprak op zijn rijgedrag. "Maar dat kun je niet blijven doen. Misschien moet dat jongetje nog maar eens een mailtje sturen. Dat helpt vast."