Filmkring Venray

venray | Het jaarprogramma 2018-2019 van Filmkring Venray gaat weer van start. Er worden vanaf eind september een achttal films vertoond, die met een abonnement kunnen worden bezocht. Deze films worden gewoonlijk niet in het reguliere filmprogramma van Luxor Venray opgenomen. Dankzij de vele abonnees van de filmkring komen ze toch naar Venray. De films worden vertoond in de grote zaal van de bioscoop aan het Schouwburgplein in Venray.

Bekijk elke maand een kwaliteitsfilm. De films worden telkens tien maal vertoond gedurende twee weken, tot en met mei 2020. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en op zondag om 16.00 uur. Bij de eerste film ontvangen de bezoekers een boekje met inleidingen van de geselecteerde films van dit seizoen.

Het programma bestaat dit seizoen uit Wild Rose (GB), Lazzaro Felice (Italiƫ), Cold War (Polen), The Professor and the Madman (USA), Claire Darling (Frankrijk) en Woman at war (IJsland). Films zeven en acht worden op een later moment bekendgemaakt.

Abonnementen zijn te koop aan de kassa van Luxor Venray tijdens de openingstijden. Brochures met informatie zijn te vinden bij de bioscoop, de bibliotheek en de VVV. Naast dit filmprogramma biedt Filmkring Venray weer een tweetal speciale filmavonden die voor iedereen toegankelijk zijn. Op donderdag 14 november wordt Samsara vertoond, een speciale keuze van bestuurslid Martien Jeuken. Op 28 januari 2020 wordt een nog te kiezen film vertoond, die wordt voorafgegaan door een inleiding van een filmdeskundige.