Wandeling en work-out

Maashees | Met een Kevin Memorial March wordt op donderdag 5 en vrijdag 6 september stilgestaan bij het overlijden van korporaal Kevin van de Rijdt tien jaar geleden. CrossFit Maashees houdt op 6 september ter gelegenheid hiervan tevens weer de 'Hero'-work-out Kevin van de Rijdt.

"Maar omdat het nu tien jaar geleden is, wordt er tevens een 'Hero'-estafette georganiseerd. Van 10.30 uur, het tijdstip dat Kevin in Afghanistan om het leven kwam, tot 22.30 uur 's avonds. Als eerbetoon aan onze Kevin, want die zou deze zware oefeningen prachtig hebben gevonden", zegt zijn vader Paul van de Rijdt.

De Venrayse commando kwam tien jaar terug op 26-jarige leeftijd om tijdens een vuurgevecht. De korporaal verloor zijn leven door een kogel uit het machinegeweer van een Talibanstrijder. De CrossFit-methode is een speciale work-out, ontworpen om gesneuvelde militairen te eren, weet Paul van de Rijdt, die zelf ook deelneemt aan de estafette. "Het is komen overwaaien vanuit de VS. Kevin hield van uitdagingen, en genoot ervan om zijn grenzen op het fysieke vlak te verleggen. Dit programma sluit dan ook mooi aan op de herinneringstocht die dat weekend ook voor hem wordt gehouden. We nemen met zes teams van twee personen deel aan de estafette. Om de drie uur ben je als team aan de beurt. Als afsluiting drinken we dan samen een Jack Daniels, de lievelingswhisky van Kevin."

Paul van de Rijdt is dankbaar voor alle steun en waardeert het ook dat er steeds weer activiteiten zijn om zijn zoon te herinneren, zoals de wandeltocht van Oosterbeek naar Venray. Verwacht wordt dat de deelnemers op vrijdag 6 september omstreeks 16.00 uur op het Schouwburgplein in Venray zullen aankomen, om daar aansluitend om 17.00 uur ook op het Kevin van de Rijdtplantsoen een herdenking ter ere van zijn zoon bij te wonen. Hij vindt steun in het er met anderen over praten. "Rouwen gaat nooit over, het wordt deel van je leven. Want het is en blijft alsof er een stuk uit mijn lijf is getrokken."

Naast de estafette kunnen mensen ook individueel deelnemen aan de work-out. Meer informatie over de 'Hero'-work-out en het 'Hero'-programma op 6 september is te verkrijgen via e-mail info@crossfitmaashees.nl of kijk hiervoor op de Facebookpagina van Crossfitt Maashees.