Keetfeest Veulen trok afgelopen zaterdag 1100 bezoekers.
Keetfeest Veulen trok afgelopen zaterdag 1100 bezoekers. Foto: Mark Steeghs

Topeditie Keetfeest Veulen

Veulen | In Veulen werd zaterdag voor de negende keer het Keetfeest op touw gezet. Maar liefst 1100 jeugdige bezoekers genoten van optredens van bands als DJ Lex, Recap, Jaksnhyde, Fake Tits, Kruzo en Baby Blue.

"Volgend jaar, op 22 augustus 2020, willen we als organisatie extra uitpakken tijdens onze tienjarige jubileumeditie. We zijn nu al druk bezig met het strikken van een grote headliner", meldt een tevreden medeorganisator Stef Classens.

Het Keetfeest wordt steeds professioneler. Acht jaar geleden kreeg een groep Veulense jongeren het idee om een examenfeest te houden. "In ons dorp werd al jarenlang door onze ouders opgeschept over hoe zij ooit de 'Veulense fuif' organiseerden, met een optreden van Rowwen Héze als hoogtepunt. 'Dat kunnen wij ook', dachten wij toen. Het eerste Keetfeest trok meteen 650 bezoekers. Dat smaakte naar meer." De naam Keetfeest verwijst naar de keet waar de ideeën ontstonden. De jaren daarna groeide Keetfeest Veulen verder uit naar een bekend evenement in de omgeving. Goedkope entree en consumpties en een gevarieerd muzikaal programma met onder meer optredens van livebands en dj's zorgden ervoor dat elke editie ruim 1000 bezoekers trok. "Sinds vorig jaar zitten we niet meer in een schuur, maar in een tent in een weiland. Een nieuw terrein, slechts enkele meters verderop, maar met veel veel mogelijkheden", weet Classens. "Dat we afgelopen zaterdag 1100 bezoekers hadden, een uitverkochte editie, bewijst het succes van Keetfeest Veulen."