Afbeelding
Foto: Karin Verhoeven

Schijt draait doorrr!

Venray | Denk aan: scherpe en luchtige interviews met bekende en onbekende gasten over aansprekende Venrayse onderwerpen, afgewisseld met cabaret, gesproken column en live muziek. Denk aan een Venrayse mix van de tv-programma's De Wereld Draait Door (DWDD) en Spijkers met koppen en je hebt: Schijt draait doorrr! Zaterdag 24 augustus, van 13.45 tot 14.45 uur, in het Venrays museum De Borggraaf.

Aan het programma wordt volop gewerkt, laat je dus maar verrassen. Wat we kunnen verklappen is dat zonden de rode draad vormen. De zeven hoofdzonden uit de katholieke kerk, maar ook de deugden die daar tegenover staan en natuurlijk de zalige zonden van Schijt aan de Grens 2019. Wat zijn de guilty pleasures van de gasten bij Schijt draait doorrr!? En wie zijn die gasten? Niemand minder dan burgemeester Hans Gilissen gunt de gasten een glimp van zijn denkwereld. De Venrayse burgemeester neemt op 1 januari 2020 na tien jaar afscheid van Venray. Waaraan heeft Hans Gilissen zich (zalig) bezondigd? Of zou hij zich bezondigd willen hebben? Of is hij geheel vrij van zonden? We gaan het horen als gastheer Stan Verhaag de burgemeester op de praatstoel zet. Stan Verhaag gaat ook praten met Norbert Poels, Britt Teunissen en Peter Winnen over (zalige) zonden en guilty pleasures in het wielerpeloton en hoe het is om op te groeien in een wielerfamilie in een wielerdorp. Verder aandacht voor de campagne #RespectOn! Op het festivalterrein staat al een half jaar een grote rode R, die symbool staat voor de campagne. Wat is het precies en wat stellen jongeren zich voor bij het horen van het woord respect? De muziek, passend bij het thema van (zalige) zonden en het programma, komt van het trio D'Accord, bestaande uit drie Venrayse topmuzikanten: Jeffrey Meijer, Peter Verberne en Ad Welten. De derde editie van Schijt aan de Grens wordt in het weekend van 24 en 25 augustus gehouden. Het festijn vindt plaats in het Stadspark in Venray, 't Helder in Overloon en de 'Meulewei' aan de St. Wilbertsweg in Geijsteren. Het provinciegrensoverschrijdend muziek-, kunst- en cultuurfestival heeft dit jaar als thema Zalige Zonde. Op zaterdag 24 augustus om 13.00 uur wordt bij locatie 't Helder in Overloon door burgemeester Van Soest van Boxmeer en wethouder Thielen van Venray op ludieke wijze de aftrap gegeven voor twee dagen Zalige Zonde.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website www.schijtaandegrens.nl.


Zalig slagwerk

Venray | Zoals bluesgitarist Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht, zo hebben deze mannen hun hart en ziel aan het slagwerk verpand.

Vijf Venrayse drummers laten individueel en samen op het podium van Schijt aan de Grens hun passie zien en horen. In leeftijd variƫrend van 60-plus tot net 20. Ze spelen pop, rock, jazz in uiteenlopende bandjes. Allemaal leerden ze de skills van hun nestor, de Venrayse godfather of drumming, Jan Voermans. De jongste is Stef Weijs, drummer van We are the Messsage, zondag de eerste band op het hoofdpodium. Stef studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Daar haalde ook Jesper Albers in 2013 zijn diploma. Jesper geeft drumles, is drummer van Paceshifters en drumt bij Mozes and the Firstborn. Ook Jop Janssen komt van Herman Brood. Jop drumt onder meer bij Saull, in de REM-tributeband Hi-Fi Adventures en is instructeur van de slagwerkgroep in Merselo. Bart Jeuken volgde het conservatorium in Alkmaar. Drukke baas Bart heeft onder meer de slagwerkjeugd van Oirlo en Melderslo onder zijn hoede en speelt voor zijn lol in Snormaal en Lekke Band. Zaterdagmiddag, meteen na de opening door het Venrays Mannenkoor in het Stadspark, knallen de drums vanaf het hoofdpodium. Eerst een kleine proeve van ieders vaardigheid met de drumsticks, de snares , de kick en de toms. Daarna volgt een gezamenlijk toetje.