Gedeputeerde Carla Brugman poseert samen met haar chauffeur bij haar nieuwe dienstauto, een Tesla.
Gedeputeerde Carla Brugman poseert samen met haar chauffeur bij haar nieuwe dienstauto, een Tesla. Foto: Twitter Carla Brugman

Commotie over Tesla gedeputeerde

Maastricht | Gedeputeerde Carla Brugman uit Blitterswijck kreeg vorige week op Twitter veel verontwaardigde reacties op haar nieuwe dienstauto: een Tesla S75.

Een proef is het, met elektrisch rijden. Want het provinciebestuur moet ook met zijn tijd mee. De zeven gedeputeerden krijgen allemaal een leasewagen met chauffeur. Zes hebben een traditionele BMW op diesel. Brugman, die over energie gaat, heeft een elektrische auto. Een tweedehands Tesla, maar de manier waarop de oud-wethouder van de gemeente Venray dat deelde met de buitenwereld, werd niet door iedereen gewaardeerd. Ze plaatste namelijk een foto van de wagen en haar chauffeur op Twitter. 'De Limburgse gedeputeerde voor Energie kan zich natuurlijk niet vertonen in een ouderwetse diesel. Vanaf vandaag delen chauffeur Pim en ik daarom deze prachtige Tesla Model S75!', schreef ze erbij. Op sociale media werd vervolgens vooral verontwaardigd op haar tweet gereageerd, met name over de prijs van de bolide. 'Deze tweet irriteert me mateloos. Misschien omdat het vreselijk on-Nederlands is om zo te pronken met chauffeur en alles wat daarbij hoort. Of omdat er mensen zijn die ieder dubbeltje om moeten draaien en er iemand een auto showt van hun belastinggeld', 'Wat was er mis met een Nissan Leaf of een Golf GTE, dametje?' of 'Kia e-Niro. Ook leuk. Maar waarschijnlijk te min voor de milieubewuste regent. Het is toch maar belastinggeld'. Ook haar suggestie dat de elektrische Tesla een duurzamere keuze zou zijn dan 'een ouderwetse diesel' werd niet met enthousiasme ontvangen. Ze kreeg onder meer cijfers over de CO2-uitstoot van dit model Tesla voorgeschoteld.

Carla Brugman liet aan de provinciale nieuwssite 1Limburg weten dat ze het nieuws over haar nieuwe dienstauto 'op een luchtige toon had willen melden', maar dat de manier waarop ze dat nu gedaan heeft wellicht 'niet zo handig' was. Verder deed ze er het zwijgen toe.

Foto: Gedeputeerde Carla Brugman poseert samen met haar chauffeur bij haar nieuwe dienstauto, een Tesla. Foto: Twitter Carla Brugman.