Dubbel dorpsfeest

Holtees-Smakt | Holthus-Smakt Gût Live is de titel van het dorpsfeest dat dit jaar op zaterdag 31 augustus vanaf 20.00 uur in 't Pelgrimshuis aan de Sint Jozeflaan in Smakt wordt gehouden.

Na het wegvallen van de kermis bundelen de inwoners van Smakt (gemeente Venray) en Holthees (gemeente Boxmeer) ook dit jaar weer de krachten. Vorig jaar vond het dorpsfeest plaats bij Hoeve De Knol in Holthees, dit jaar in 't Pelgrimshuis in Smakt. Een feest voor de inwoners van de twee dorpen, maar ook voor mensen die niet uit Smakt of Holthees komen - net als tijdens de kermis. Voor jong en oud. De organiserende commissie, bestaande uit inwoners van beide dorpen, heeft dit jaar voor een andere opzet gekozen.

"Vorig jaar hadden we een bijvoorbeeld een quiz waaraan meer dan 300 mensen deelnamen", meldt medeorganisator Nino Janssen. "Maar we willen elk jaar wat anders doen. Ook met de vier horecagelegenheden in de dorpen willen we wisselen, zodat we het dorpsfeest origineel houden. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een dorpsfeest met optredens van artiesten van eigen bodem, uit beide dorpen." Tijdens Holthus-Smakt Gût Live kruipen zangers en zangeressen uit Holthees en Smakt in de huid van een bekende artiest, onder muzikale begeleiding van de rockband Jeopardy. Van tevoren, om 19.45 uur, wordt tevens een ludieke recordpoging, 'De langste polonaise van Venray en Boxmeer', gehouden. Een dag later, op zondag 1 september van 12.00 tot 14.00 uur, staat de dorpsbrunch weer op het programma. Daarna treedt zanger Huub Janssen uit Wanssum op.

Voor meer informatie: Facebook Ons Durpsfeest.