Zilver op NK voor Lisa Dreesens

Venray | Afgelopen weekend was het niet bepaald gunstig weer om een NK 10 km openwaterwedstrijd te organiseren in verband met de harde wind. Er was sprake van veel golven en ook van een behoorlijke tegenstroom elke keer na het te nemen keerpunt op 1 km.

Dat betekende vijf keer in tempo en intensiteit wisselen van slag. Na dat eerste keerpunt genomen was, ontstond er een duidelijk kopgroep van drie zwemmers die met het vorderen van de 10 KM steeds verder uitliepen op de rest van het deelnemersveld. In de laatste 500 meter wist de Venrayse zwemster Lisa Dreesens afstand te nemen van nummer drie en behaalde daarmee het zilver. De winnares Janina Beckers had al eerder afstand genomen en was twee minuten sneller dan Lisa Dreesens, die een tijd van 2 uur en 15 minuten zwom.

Vanwege de zware trainingsweken in verband met de voorbereiding op het Kanaal Oversteek eind augustus zag Lisa Dreesens af van de 5 kom die een dag eerder werd gezwommen.

Komend weekend staat wel de IJsselmeer Oversteek oftewel het NK 25 km op het programma. Ook hiervoor zijn de weervoorspellingen niet gunstig.