Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Nieuwe rubriek: Venray Vergroent

Stel uw duurzame vraag aan een deskundige!

Hoe moet ik mijn huis verwarmen als de aardgaskraan dicht gaat? Wat kan ik zelf doen tegen wateroverlast en hittestress? Wat doet de gemeente eigenlijk zelf als het gaat om duurzaamheid? Hoe zit het nu eigenlijk met zonneparken en windmolens in onze gemeente?

Op dit soort vragen geven wij graag antwoord in deze nieuwe rubriek Venray Vergroent!

Grote opgave, maar waar begin ik?

We krijgen als gemeente veel vragen over de energietransitie en over klimaatverandering. We willen graag onze inwoners op weg helpen door antwoorden op die vragen hier, op deze plek te delen. Stuur uw vraag in via vergroent@venray.nl!

Elke twee weken vindt u op deze plek voortaan een vraag van een inwoner en een antwoord van één van ons!

Geert Claessens, projectleider energietransitie

Jan-Erik Kikkert, projectleider klimaatadaptatie

Melissa Degen, projectleider circulaire economie

Geert Geujen, projectleider praktijk in huis

Cor Vervoort voorgedragen als nieuwe wethouder

Cor Vervoort wordt de nieuwe wethouder van de gemeente Venray. Als de gemeenteraad in september de goedkeuring verleent, neemt hij namens VENRAY Lokaal de plek in het college in van Carla Brugman, die dit voorjaar gedeputeerde werd bij de provincie Limburg.

Cor Vervoort is 61 jaar, getrouwd en woont in Venray. Hij was sinds 1978 bijna onafgebroken werkzaam bij achtereenvolgens de Gemeentepolitie Venray, de politieregio Limburg-Noord en de eenheid Limburg van de Nationale Politie. Op dit moment werkt hij in Maastricht als adviseur van de eenheidsleiding in Limburg.

Politiek actief

Daarnaast is hij al geruime tijd actief binnen de Venrayse politiek. De jaren rond 2000 was hij politiek actief voor Samenwerking Venray. Hij was voorzitter van inVENtief en bij de samensmelting van deze lokale partij met PP2 tot voor kort voorzitter van VENRAY Lokaal.

Werkzaamheden Geijsteren

De werkzaamheden voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn in volle gang. Na de bouwvak starten de werkzaamheden in Geijsteren. Vanaf week 35 wordt de kruising Wanssumseweg/Maasheseweg afgesloten. Maandag 19 augustus is er voor geïnteresseerden een inloopbijeenkomst van 17.00 – 19.00 uur in zaal de Kei, Nieuwelandsestraat 1.

De volgende werkzaamheden vinden plaats:

plaatsen van damwand tussen begraafplaats en Wanssumseweg nr. 6;

vervangen van een duiker en het opnieuw inrichten van de kruising;

ophogen van de dijk die vanaf de Sint Wilbertsweg/Alde Pasterie door de weilanden loopt. Deze sluit vervolgens weer aan op de Wanssumseweg. Later wordt de Wanssumseweg opgehoogd bij de dijkovergang;

aanbrengen harde kering ter hoogte van de Alde Pasterie.

Op www.ooijen-wanssum.nl vindt u alles over de planning en omleidingsroutes.