Afbeelding
Foto: Paul Poels

Finish BinckBank Tour in Venray

De finish van de vijfde etappe van de BinckBank Tour op vrijdag 16 augustus is in Venray. Op de Stationsweg, om precies te zijn, ter hoogte van de Kruidenlaan/ingang van Vincent van Gogh.

Deze etappe start in Riemst (België). Voordat de renners finishen op de Stationsweg, rijden ze eerst 3,5 keer een lokale ronde door Venray. Een mooie kans om bekende wielrenners, zoals onze eigen Mike Teunissen eens in het echt en op volle snelheid bezig te zien!

Het parcours

Voordat de renners finishen op de Stationsweg, rijden ze eerst 3,5 keer een lokale ronde door Venray. Ze draaien het lokale parcours via de Veulenseweg in Leunen rechtsaf de Horsterweg op. Deze volgen ze tot ze links de Castenrayseweg op gaan. Deze weg gaat over in de Oirloseweg, waarna ze langs het treinspoor en NS-station uiteindelijk linksaf de Stationsweg op komen.

Ze passeren voor de ingang van het Vincent van Gogh-terrein (ter hoogte van de Kruidenlaan) voor de 1e keer de finish. Bij de rotonde Oostsingel-Stationsweg slaan ze linksaf en volgen ze de Oostsingel, gevolgd door de Zuidsingel. Daarna rijden de renners linksaf via de Leunseweg verder.

De Leunseweg gaat over in de Albionstraat waarna ze op de Horsterweg komen en weer bij het begin van de lokale ronde aangekomen zijn.

Oversteekplaatsen

Het lokale parcours is op 16 augustus tussen 15.00 – 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn wel een aantal oversteekplaatsen in Leunen, tussen Leunen en Castenray en in Oirlo.

Verkeersmaatregelen

Het centrum van Venray en de parkeerterreinen zijn de hele dag bereikbaar. Dat geldt ook voor de N270 en de A73. Er gelden op 16 augustus echter wel enkele extra verkeersmaatregelen:

- De Stationsweg is tussen de rotonde Stationsweg-Oostsingel en St. Servatiusweg vanaf 06.00 uur afgesloten voor verkeer.

- De wegen tussen de rotondes Noordsingel-Oostsingel en Oostsingel-Stationsweg én een stuk van de Stationsweg (richting Raadhuisstraat; tot aan de Bongerdstraat) zijn vanaf 13.00 uur afgesloten voor verkeer. Daar staan de bussen van de wielerploegen.

- Enkele bushaltes rondom het parcours zijn die dag niet in gebruik, zie ook www.arriva.nl.

De routekaart en meer info staan op www.venray.nl.

Zienswijze militaire luchthaven De Peel

Wilt u een zienswijze indienen over het weer in gebruik nemen van Vliegbasis De Peel? Dat kan nog tot en met 21 augustus.

Defensie bereidt een zogenoemd luchthavenbesluit voor om Vliegbasis De Peel op termijn weer in gebruik te nemen. Voor dit Luchthavenbesluit moet Defensie ook de effecten voor het milieu in kaart brengen. Dat is gebeurd in Concept Notitie Reikwijdte en detailniveau. Die vormt de basis voor het milieueffectrapport, maar ook voor eventuele vergunningen die Defensie moet aanvragen vanwege de Wet natuurbescherming en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Inzien

De concept notitie is nog tot en met 21 augustus 2019 in te zien via www.venray.nl, zoek op zienswijze de Peel. U kunt de notitie ook inzien in het gemeentehuis. Maakt u vooraf telefonisch een afspraak via (0478) 52 33 33, dan liggen de stukken voor u klaar en er is iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Zienswijze

De notitie is een concept. Dit betekent dat iedereen tot en met woensdag 21 augustus 2019 zijn mening kan geven over de Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Dit kan door het indienen van een zogenoemde zienswijze. Die kunt u e-mailen naar: hdb.secretariele.ondersteuning@mindef.nl. Of per post sturen naar: Ministerie van Defensie, Directie Integraal Beleid, t.a.v. Zienswijze De Peel, Postbus 20701, 2500 ES Den Haag.

Wat gebeurt er met uw mening?

De ingediende zienswijzen worden, samen met de reacties van de provincies, de gemeenten en de adviseurs, gebruikt om de definitieve notitie Reikwijdte en Detailniveau te maken. Op basis hiervan wordt het Milieueffectrapport voor de militaire luchthaven De Peel opgesteld. Als het MER klaar is, naar verwachting in mei 2020, wordt het samen met het ontwerp-luchthavenbesluit ter inzage gelegd.

Vragen en opmerkingen kunt u richten aan informatiedepeel@mindef.nl.