Afbeelding
Foto: Persfoto

Smeets en Smeets naar Mariafeesten

Tienray | In het kader van de 175e geboortedag van Bernadette worden vanaf donderdag 15 augustus de jaarlijkse Mariafeesten gehouden in Klein-Lourdes in Tienray.

175 jaar geleden werd Bernadette geboren en 140 jaar geleden kwam zij te overlijden. Reden genoeg voor Lourdes om van dit jaar een Bernadette-jaar te maken. Een jaar waarin wordt stilgestaan bij haar voorbeeld en geloof.

Ook in Klein-Lourdes wordt hierbij stilgestaan. Net als Lourdes mag Tienray een plaats zijn van hoop en bezinning en tegelijkertijd door de onderlinge contacten ook van warmte en vriendschap, van christelijke naastenliefde.

Net als Lourdes is Tienray een plek van hoop en bezinning

In Tienray voelen de bezoekers zich een beetje als in Lourdes. En dat wordt tot uitdrukking gebracht met de vieringen, de sacramentsprocessie en natuurlijk ook heel duidelijk met de lichtprocessie op donderdagavond. De kaarsen voor de lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen. Verder is er naast de sacramentsprocessie de ziekenzegening, zoals dit gebruikelijk is in Lourdes.

Op het hoogfeest wordt deken Ed Smeets als hoofdcelebrant ontvangen. Hij is sinds kort deken van Venray, maar daarnaast is hij ook vicaris voor de liturgie en de kerkmuziek en via de tv-missen is hij ook een bekend persoon geworden.

Maar naast dit alles is hij ook adjunct geestelijke directeur en teamleider pastoraal bij het Huis van de Pelgrim voor de bedevaarten naar Lourdes. Op zondag wordt de nieuwe bisschop mgr. Harrie Smeets ontvangen. Als oud-deken van Venray kende hij Tienray natuurlijk al. En als oud-voorzitter van het Huis voor de Pelgrim was hij ook met de bedevaarten naar Lourdes verbonden.

Het programma:

Donderdag 15 augustus 19.30 uur rozenkransgebed bij de Lourdesgrot, 20.00 uur plechtige hoogmis met aansluitend lichtprocessie opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Hoofdcelebrant en predikant H.E.H. E. Smeets, deken van Venray en vicaris liturgie en kerkmuziek

Zaterdag 17 augustus 19.00 uur bedevaartsviering met medewerking parochies Blitterswijck, Castenray, Oirlo en Wanssum.

Zondag 18 augustus 10.30 uur bedevaartsviering met medewerking parochie Meerlo, 15.00 uur plechtig Marialof met aansluitend sacramentsprocessie en ziekenzegening opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Predikant mgr. H. Smeets, bisschop Roermond.