Roland Willemsen is blij dat de nachtrit weer op de VOC-kalender staat.
Roland Willemsen is blij dat de nachtrit weer op de VOC-kalender staat. Foto: Henk Lammen

Nachtrit in ere hersteld

Venray | Venray Oldtimer City herstelt de nachtrit in ere. Na enkele jaren van afwezigheid staat de Night of the Roaring Oldies op zondag 1 september weer op de kalender van liefhebbers van klassieke auto's.

Door Henk Lammen

"In het kader van ons 25-jarig jubileum hebben we besloten om in ieder geval dit jaar de rit weer te organiseren", aldus bestuurslid Roland Willemsen. Het was een traditie van Venray Oldtimer City (VOC): de jaarlijkse nachtrit in de regio Noord-Limburg. In de nachtelijke uren op pad met de oldtimer en in de vroege morgen de afsluiting met een Engels ontbijt. Aan die formule is niet gesleuteld. Willemsen: "De laatste keer was in 2014. In feite is het evenement een stille dood gestorven door een gebrek aan belangstelling. Met ons jubileum dit jaar vond iedereen binnen het bestuur dat de nachtrit niet mocht ontbreken in ons feestprogramma. De opzet verschilt nauwelijks van de rit zoals die eerder is georganiseerd. De deelnemers vertrekken om 04.00 uur 's nachts bij de Romeinse Put aan de A73. Vervolgens is er een tocht van 120 kilometer." Na zo'n 70 kilometer is er een tussenstop met koffie en koek voor de deelnemers. Ook kunnen ze meedoen aan enkele ludieke behendigheidsspelletjes. Na de laatste 50 kilometer staat er rond 09.00 uur ter afsluiting een heerlijk Engels ontbijt klaar. Willemsen heeft samen met voorzitter Marc Arts de route uitgezet. "Een mooie tocht over allerlei rustige binnenwegen in een prachtige omgeving. Dus niet over provinciale wegen of snelwegen. Voor de deelnemers is het echt genieten tijdens de nachtelijke uurtjes."

Willemsen werd enkele jaren geleden door bestuurslid Jan Cox benaderd om deel uit te maken van de organisatie van de oldtimertoertocht. "Ik heb jarenlang meegedaan aan het evenement. Of ben gaan kijken. Dus het was voor mij als vanzelfsprekend om mee te helpen. Reclamedoeken ophangen, de welkomstboog opbouwen. Hand- en spandiensten verrichten. Twee jaar geleden vroeg Henk Achten of ik bestuurslid wilde worden. Nu ben ik met alle plezier secretaris van een mooi clubje." Net als de medebestuursleden heeft Willemsen affiniteit met klassieke auto's. In de garage pronkt zijn Alfa Romeo GT Junior Bertone. "Mijn eerste klassieker kocht ik in 1990. Een zeegroene Fiat 500. Later volgde een Fiat 126, die tikte ik op de kop als sloopauto. Voor en na heb ik die auto geperfectioneerd. Nee, niet technisch. Ik sleutel zelf niet, maar optisch weet ik een auto wel aan te pakken." Na de 126 kocht hij nog een Fiat 124 coupé en een Alfa Romeo Spider. Door plaats- en tijdgebrek werden de auto's weer van de hand gedaan. Zijn voorkeur voor auto's van Italiaanse makelij is duidelijk. "Mooie modellen en vooral de vormgeving spreken me aan. Qua styling gaan de auto's net een stapje hoger dan Britse auto's. Al is een Jaguar MK2 natuurlijk ook prachtig." Willemsen is voorstander om van de rit weer een jaarlijkse traditie te maken. "Dit jaar gaat ongeacht het aantal deelnemers de nachtrit door. Laatst hebben we nog 1200 e-mails gestuurd naar mensen die in al die jaren aan onze oldtimertoertocht hebben deelgenomen. We hopen in ieder geval op een goede deelname, zodat we een leuke traditie weer kunnen oppakken." Inschrijven voor de nachtrit kan nog via mail info@venrayoldtimercity.nl. Voor meer informatie en inschrijving: www.venrayoldtimercity.nl.