Wildplassers en zakkenrollers


Venray | Tijdens de Venrayse kermis hebben er met name op vrijdag en zaterdag veel diefstallen plaatsgevonden. In totaal werd er door tien personen aangifte gedaan van zakkenrollerij. "Er werden voornamelijk telefoons gestolen", zegt wijkagent Marcel Deenen.

De zakkenrollers sloegen vooral toe bij horecagelegenheden aan de Hoenderstraat en op de Grote Markt. Er zijn ook telefoons teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. "Er zijn personen staande gehouden in het onderzoek naar diefstal en zakkenrollerij. Ook burgers en beveiligers hebben ons daarmee geholpen. Bij de personen die hiervan werden verdacht is geen gestolen telefoon aangetroffen. Wel hebben deze personen een gebiedsontzegging gekregen."

Volgens Deenen zijn er in totaal twintig gebiedsverboden uitgereikt. "Voor onder meer pogingen tot diefstal en of zakkenrollerij, verstoring openbare orde, vernieling, baldadigheid, bezit van (hard)drugs, belediging en geweldsdelicten. Twee personen hebben een gebiedsverbod overtreden en zijn aangehouden." Verder zijn er acht bekeuringen uitgedeeld aan wildplassers. "Er hebben zich verder geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Overigens worden de gevonden goederen deze week overgedragen aan de gemeente Venray."