VIP-kaarten finish Venray in trek

Venray | Het zijn drukke dagen voor de Stichting Wielerpromotie Venray, die samen met onder meer de gemeente Venray druk bezig is met de laatste voorbereidingen op de aankomst van de BinckBank Tour in Venray. Op vrijdag 16 augustus vindt de finish van de vijfde etappe van de World Tour-wielerwedstrijd plaats op de Stationsweg in Venray.

Door Ron Koenen

De plaatselijke organisatie is natuurlijk verguld door de deelname van Tourheld Mike Teunissen aan de BinckBank Tour. "Natuurlijk merken we dat aan de kaartverkoop", zegt bestuurslid Lucien Peeters. "Mike is onze regionale favoriet, we hopen natuurlijk dat hij zich in Venray naar de zege sprint. Ook als organisatie van de BinckBank Tour liften we mee op de successen van Mike." Zeker de laatste dagen vliegen de VIP-tickets de deur uit, weet Peeters. "Mensen komen terug van vakantie, bedrijven beginnen langzaam weer op te starten. We krijgen net als vorig jaar veel last-minute bestellingen. Aan de finishlijn is het onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk extra goed netwerken. VIP-kaarten kunnen tot een dag voor de finish besteld worden."

Mike Teunissen, Dylan Groenewegen, Laurens De Plus, Philip Gilbert, Bob Jungels, Zdenek Stybar, Elia Viviani, Tim Wellens, Edward Theuns, Tom Jelte Slagter, Alberto Bettiol, Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet, Lars Boom en Dylan van Baarle: het zijn slechts enkele namen van toprenners die deelnemen aan de BinckBank Tour. De deelnemerslijst wordt de komende dagen verder ingevuld.

Naast de rit in lijn van Riemst naar Venray wordt op 16 augustus ook een tijdrit voor wielerliefhebbers gereden. "Individuele wielrenners én teams kunnen zich hiervoor inschrijven", meldt Lucien Peeters. "In totaal kunnen er in 1,5 uur tijd zo'n dertig ploegen of individuen starten op het parcours van de BinckBank Tour. Uniek natuurlijk, een buitenkans voor echte wielerfanaten. Omdat het parcours die dag is afgezet, kunnen we de veiligheid van de deelnemers ook garanderen. We hebben nog maar een paar plekken te vergeven." De etappe gaat van start in Riemst en zal, na drie lokale omlopen in de gemeente Venray, finishen op de Stationsweg in Venray. Stichting Wielerpromotie Venray is nog wel op zoek naar vrijwilligers. Verenigingen die (tegen een vergoeding) vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers, zijn welkom. Zij kunnen zich tot komende zondagavond aanmelden via vrijwilligers@binckbanktourvenray.nl.

Voor meer informatie kijk op www.binckbanktourvenray.nl.