Afbeelding
Foto: Christine Diepmann

Verkeersmaatregelen tijdens de BinckBank Tour

Op vrijdag 16 augustus verwelkomen wij de finish van de vijfde etappe van de BinckBank Tour in Venray. De finish is op de Stationsweg ter hoogte van de Kruidenlaan/ingang van Vincent van Gogh. Om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen, gelden op 16 augustus enkele verkeermaatregelen.

Het parcours

Voordat de renners finishen op de Stationsweg, rijden ze eerst 3,5 keer een lokale ronde door Venray. Ze draaien het lokale parcours via de Veulenseweg in Leunen rechtsaf de Horsterweg op. Deze volgen ze tot ze links de Castenrayseweg vervolgen. Deze weg gaat over in de Oirloseweg, waarna ze langs het treinspoor en NS-station uiteindelijk linksaf de Stationsweg op komen.

Ze passeren voor de ingang van het Vincent van Gogh-terrein (ter hoogte van de Kruidenlaan) voor de 1e keer de finish. Bij de rotonde Oostsingel-Stationsweg slaan ze linksaf en volgen ze de Oostsingel, gevolgd door de Zuidsingel. Daarna rijden de renners linksaf via de Leunseweg verder.

De Leunseweg gaat over in de Albionstraat waarna ze op de Horsterweg komen en weer bij het begin van de lokale ronde aangekomen zijn.


Oversteekplaatsen

Het lokale parcours is op 16 augustus tussen 15.00 – 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn wel een aantal oversteekplaatsen in Leunen, tussen Leunen en Castenray en in Oirlo.

Meer informatie op onderstaande kaart.

Verkeersmaatregelen

Het centrum van Venray én het gemeentehuis blijven de hele dag bereikbaar. De Raadhuisstraat is de hele dag volledig open.

Op 16 augustus is de Stationsweg tussen de rotonde Stationsweg-Oostsingel en de St. Servatiusweg vanaf 06.00 uur de hele dag afgesloten voor verkeer;

De A73 en de N270 blijven de hele dag bereikbaar;

De bussen van de wielerploegen staan tussen de rotondes Noordsingel-Oostsingel en Oostsingel-Stationsweg. Een deel staat ook op de Stationsweg, richting Raadhuisstraat (tot aan Bongerdstraat). Deze wegen zijn vanaf 13.00 uur afgesloten voor verkeer;

Enkele bushaltes rondom het parcours zijn tijdens de BinckBank Tour niet in gebruik. Meer informatie vindt u op www.arriva.nl.

Parkeren

Bezoekers van de BinckBank Tour kunnen parkeren op de parkeerplaats en op het grasveld naast basisschool de Hommel en naast het Vincent van Gogh-terrein. Bereikbaar via de Henri Dunantstraat, vanaf de snelweg aangegeven met borden.

De parkeerterreinen in en om het centrum blijven bereikbaar.