Afbeelding
Foto: Harrie Messemaeckers

Venray kijkt terug op een geslaagde kermis

Lekker weer, blije gezichten, gezellige sfeer en volle straten: Venray kan terugkijken op een heel geslaagde keigezellige kermis. We hopen dat iedereen ervan heeft genoten! Foto's Harrie Messemaeckers

Gezinscoaches Venray: laagdrempelig en voor iedereen

Bij de gezinscoaches kan iedereen terecht met vragen over opvoeden en/of opgroeien. Binnen het gezin kan het soms minder goed gaan. Zo kan het zijn dat uw kind slecht slaapt, teruggetrokken is of juist heel druk. Of misschien wordt uw kind gepest of zit het niet lekker in zijn vel. Bijvoorbeeld door een (ingrijpende) gebeurtenis, als een echtscheiding.

De gezinscoach is er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. Ook ouders en opvoeders kunnen er terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Gezinscoaches zijn aanwezig op plekken waar gezinnen ook vaak komen. Denk aan school, consultatiebureau, huisarts, wijkteams of sportverenigingen. Als er meer specialistische zorg nodig is, dan komt de gemeente in beeld. Een jeugdconsulent van de gemeente brengt in kaart wat de vragen zijn en zoekt samen met het gezin naar passende hulp. De jeugdconsulent volgt van een afstand hoe dat traject loopt, of hulpverleners goed met elkaar samenwerken en of de hulp het gewenste effect heeft.

Hoe kom je in contact met een gezinscoach?

De hulp van een gezinscoach is gratis en je hebt er geen verwijzing voor nodig. De gezinscoaches zijn te bereiken via tel: 0478- 51 73 10 of per e-mail gezinscoachvenray@synthese.nl. Ook heeft elke school in de gemeente Venray een vaste gezinscoach die u kunt benaderen.

Kijk ook op www.venray.nl/gezinscoach en www.opvoeden.nl.

Inzameling grof vuil

Inzameling van grof vuil vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats. Op 13 augustus wordt het grof vuil weer opgehaald. De firma Maessen Recycling voert op afroep deze inzameling uit. Dat betekent dat u zelf de firma Maessen belt om een afspraak te maken, via tel. (0478) 51 31 00.

De kosten zijn twintig euro voor maximaal 2 m³. U moet aanwezig zijn bij de inzameling om te betalen bij de chauffeur. U kunt ook pinnen. U kunt natuurlijk ook zelf uw grof vuil naar het milieustation brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding