Rob Dekkers en Marcel Ruyten tijdens de opnames van de promofilm.
Rob Dekkers en Marcel Ruyten tijdens de opnames van de promofilm. Foto: Rikus ten Brücke

Filmopnamen BinckBank Tour

Venray | Nog ruim een week en dan doet het profpeloton weer Venray aan. Als opmaat voor de finish van de vijfde etappe van de World Tour-wielerwedstrijd op vrijdag 16 augustus zijn met onder meer een drone filmopnamen gemaakt. Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers uit Wanssum en Marcel Ruyten van Mcycles uit Merselo gaan, geëscorteerd door de Škoda Fabia van Auto Arena uit Venray, in het filmpje de strijd met elkaar aan. Wie er wint…dat verklappen we nog niet.

Welke profwielrenner op vrijdag 16 augustus juichend over de meet gaat in Venray, is uiteraard ook nog niet bekend. Alle internationale topteams staan weer aan de start van deze enige meerdaagse World Tour-wielerwedstrijd door Nederland en België.

Alleskunner Peter Sagan won op 7 augustus 2017 de rit naar Venray door iedereen te kloppen in een adembenemende sprint, vorig jaar won Stefan Küng van BMC in Venray de tijdrit over een afstand van 12,7 kilometer in iets meer dan 14 minuten. 'Mike Teunissen wint de etappe naar Venray in de sprint' zou een fantastische krantenkop zijn waar de organisatie sinds de etappewinst en gele trui van de Ysselsteyne wielrenner in de Tour de France van droomt. Maar het topveld kent vele sprintspecialisten, onder wie Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Phil Bauhaus en Elia Viviani.

Naast de rit in lijn van Riemst naar Venray wordt op 16 augustus ook een individuele tijdrit en ploegentijdrit voor wielerliefhebbers gereden. Individuele wielrenners én teams kunnen zich hiervoor inschrijven. Behalve de sportieve uitdaging is het natuurlijk ook bijzonder om op het parcours van de BinckBank Tour 2019 een ronde tegen de klok te rijden. De wielerliefhebbers starten om 13.00 uur met hun race tegen de klok op de lokale omloop. Het laatste team start om 14.15 uur. Aansluitend zijn er drie doorkomsten op de lokale omloop, Leunen-Castenray-Oirlo-Oostrum-Venray, met een finish omstreeks 16.30 uur op de Stationsweg, ter hoogte van de hoofdingang van Vincent van Gogh in Venray.

Aansluitend aan de huldiging van de profs vinden de huldigingen van de ploegentijdrit plaats in het aan de Stationsweg gelegen supporterscafé.