TC Rodhe zoekt uitspraak rechter

Venray | "Het wordt steeds gekker. Ik heb er een slecht gevoel bij." Dat zegt voorzitter Rob Olthoff van TC Rodhe in Venray.

Olthoff reageerde deze week verrast op het telefoontje van de redactie van deze krant. Of hij de nota van de gemeente en de bijbehorende gerechtelijke uitspraak over de aanvraag van subsidie door TC Rodhe had gezien?

De tennisclub tekende enkele maanden bezwaar aan tegen de weigering van een subsidie voor de renovatie van het sportpark aan de Paul Burgmanstraat. TC Rodhe wil 73.000 euro om de zes tennisbanen op te knappen. Die aanvraag is door Burgemeester en Wethouders afgewezen omdat volgens hen de subsidieregels niet voorzien in het opknappen van sportparken. Twee andere tennisclubs die ook subsidie vroegen, kregen eveneens nul op het rekest. Inmiddels is de kwestie bij de rechter in Roermond beland. Die verklaarde het bezwaarschrift van de tennisvereniging half juli niet ontvankelijk omdat TC Rodhe 'geen beroepsgronden heeft vermeld in het beroepsschrift'.

Bij voorzitter Olthoff was die uitspraak echter niet bekend. "We hebben zowel van de gemeente als de rechtbank niks per post ontvangen. Ik weet niet waar, aan wie of op welk adres de aangetekende brief is aangeboden. Hij is niet opgehaald, dus lijkt het me dat er ergens een briefje in een bus is gedeponeerd met de melding om 'm op een postkantoor op te halen. Wij als stichting weten echter van niets en ook het bestuur van de vereniging zegt van niets te weten. We gaan verder graven en, na het snel te hebben gelezen, beroep aantekenen tegen het besluit."