Victor Weijs is sinds enkele maanden de voorzitter van Seniorservice Venray.
Victor Weijs is sinds enkele maanden de voorzitter van Seniorservice Venray. Foto: Henk Lammen

Frisse wind bij Seniorservice Venray

Venray | Seniorservice Venray timmert flink aan de weg. Sinds enkele maanden staat er een nieuw bestuur aan het roer en er wordt zelfs nagedacht over een naamswijziging. "Onze huidige naam dekt de lading van onze activiteiten niet meer", vertelt Victor Weijs, de nieuwe voorzitter van de vereniging.

Door Willem Menting

"We blijven volop vernieuwen en daar hoort een andere naam bij. We willen ook een jongere doelgroep aanspreken. Iemand van veertig jaar oud meldt zich niet aan bij Seniorservice Venray. Een naamswijziging kan daar dus bij helpen." Sinds Weijs de voorzittershamer hanteert wordt het bestuur verder gevormd door secretaris Henk de Visser, penningmeester (Ton Beterams) en bestuursleden Jan Kreutz en Maria aan den Boom. "Ik was al twee jaar verbonden aan het bestuur als bestuurslid dus ik ben niet helemaal nieuw bij de club."

Overigens wil Weijs de nieuwe naam van de club nog niet verklappen. Die wordt op 14 september tijdens de open dag bekendgemaakt. Tijdens de open dag kunnen liefhebbers van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen bij de vereniging aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray. "We willen graag laten zien dat we een laagdrempelige organisatie zijn waar iedereen zich bij kan aansluiten. Het sociale aspect is erg belangrijk. De deur staat voor iedereen open." Wekelijks nemen er zo'n 400 mensen deel aan de activiteiten van Seniorservice Venray. Het aanbod aan activiteiten is breed. Zo wordt er glas en hout bewerkt, maar kunnen mensen ook schilderen, tekenen, borduren en quilten. Ook worden er lessen Engels en Frans gegeven. "Bij sommige activiteiten is het belangrijk dat je als een basisniveau hebt. Andere activiteiten zijn dan weer voor iedereen die interesse heeft toegankelijk. Bij twijfel kan iedereen contact met ons opnemen via de website."

Iedere activiteit staat onder begeleiding van een teamleider. In totaal telt de club zo'n zestig teamleiders. "De begeleiding van de activiteiten is zo altijd in handen van iemand met kennis van zaken. We hebben bijvoorbeeld als activiteit ook website bouwen. Het is dan wel handig als er iemand is met verstand van zaken. Het mooie is dat mensen kennis met elkaar delen en op die manier elkaar versterken."

De activiteiten van Seniorservice Venray moeten overigens niet worden gezien als lessen. "Het gezamenlijk uitvoeren van een hobby staat centraal. We geven wel met enige regelmaat workshops. Als mensen behoefte hebben aan een activiteit die nog niet wordt aangeboden, dan kunnen zij dat melden." Nieuwe activiteiten zijn volgens Weijs altijd welkom. "Als iemand bijvoorbeeld lessen Spaans wil geven, kunnen we kijken of daar animo voor is. Wellicht kunnen we dan een activiteit opstarten. We staan wat dat betreft open voor ideeën. We werken uitsluitend met vrijwilligers."

Deelnemen aan Seniorservice Venray kost 37,50 per seizoen. "Dan kan je wekelijks deelnemen aan één van onze activiteiten. Ik wil nogmaals benadrukken dat iedereen welkom is bij onze vereniging." Meer informatie is te vinden op www.seniorservicevenray.org.