Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Wijnhoven terug op het oude nest

Venray | Erik Wijnhoven is teruggekeerd als chef-kok van Brasserie'54 in Venray. Na een jaar als culinair adviseur werkzaam te zijn geweest bij Hanos belandt hij weer op het oude nest. De brasserie van Jeanne Maas die in december 2013 de deuren opende aan de Stationsweg 1.

"Het voelt als thuiskomen. Ik miste het echte koken, de keuken en het restaurant." In 2013 ging hij bij de opening aan de slag bij Brasserie'54. In mei van het vorig jaar maakte hij een opmerkelijke switch. "Ik wilde iets meer regelmaat, meer avonden vrij. Achteraf gezien misschien niet de beste keuze. Het bloed kruipt waar het niet kan gaan en ik ben blij dat ik hier weer aan de slag kan", lacht Wijnhoven. Hij heeft zich doelen gesteld na de terugkeer bij Brasserie'54. "Ik streef een standaard na die ik gewend ben. Het is erg jammer om te zien dat wat geserveerd werd hier niet aan voldeed. Mijn uitdaging is het uiteindelijk om weer aan een hoge standaard te voldoen. Hopelijk nog beter. Dat verdienen de gasten." De zijsprong in het afgelopen jaar heeft hem geen windeieren gelegd. "Ik heb me meer kunnen verdiepen in productkennis en concepten. Daar kan ik nu profijt van hebben. Dat wil ik zelf ook terugzien op de kaart. Ieder gerecht heeft een eigen verhaal, vanwege de producten die worden gebruikt." De afgelopen weken hield Brasserie'54 de deuren gesloten voor een rigoureuze verbouwing. In samenwerking met Kim & Co kreeg het restaurant een compleet nieuwe, frisse look, van behang tot meubilair. Een nieuwe start met de terugkeer van Erik Wijnhoven als chef-kok krijgt vanaf vrijdag 9 augustus gestalte als het restaurant de deuren weer opent. Om dit feestje te vieren staat er de hele maand augustus een driegangendiner voor 19,95 euro op de kaart. Dan kunnen de gasten ook kennismaken met de nieuwe kaart. Een combinatie van klassieke gerechten zoals een entrecote met bordelaisesaus of rijst met pruimen en moderne gerechten als krokante papadum met rib-eye, hummus en beukenzwammetjes of groene quinoa salade met creamy eidooier.


Jongen (19) breekt been op kermis

Venray | Een 19-jarige jongen heeft dinsdagmiddag een dubbele beenbreuk opgelopen op de Venrayse kermis. Het slachtoffer raakte klem in de Breakdance, waarin bezoekers van karretjes in grote vaart om elkaar heen draaien.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en werd daar woensdagochtend geopereerd aan zijn verwondingen. Volgens de gemeente is er sprake van een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden waar niemand schuld aan had'.