Anne Mieke Ruyten/Peter Winnen
Anne Mieke Ruyten/Peter Winnen Foto: Mark Uyl/Leonie Loverbosch

Muzisch Treffen met Ruyten en Winnen

Heide | Op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo wordt op zondag 25 augustus van 14.30 tot 17.00 uur het Muzisch Treffen 2019 met als gasten Anne Mieke Ruyten en Peter Winnen gehouden. Het is inmiddels traditie dat op Weverslo op de laatste zondag van augustus een gevarieerd programma wordt gepresenteerd met muziek, proza en poëzie.

De artiesten Anne Mieke Ruyten en Peter Winnen brengen tijdens deze bijeenkomst liedjes uit een artiestenleven en lessen uit een wielerleven op de planken.

Anne Mieke Ruyten presenteert een solozangprogramma. Ze is bekend van tv en grote musicals als Sam Sam, Kinderen geen bezwaar en Charlie, de musical en brengt met het solozangprogramma Oevers vooral Nederlandstalige liedjes. Ze vertelt hiermee een persoonlijk maar zeer herkenbaar verhaal over de liefde, de humor, het gemis, de zelfspot en het leven en werken in twee landen. Ruyten wordt hierbij kundig geflankeerd door Jan Moonen en Kris van Daele, twee muzikale meesters op de lange en kortere snaren.

Peter Winnen draagt voor uit eigen werk. Winnen schrijft boeken en columns voor tijdschriften en kranten. Ook voor Venraynaar en oud-wielrenner Winnen is deze thuiswedstrijd heel bijzonder. Hij draagt voor uit eigen werk. De voordracht gaat niet zozeer over het actuele in de sport, maar meer over het 'richtinggevende' van koersen. Plus het gevecht tegen de natuur, de elementen en natuurlijk uiteindelijk het gevecht met jezelf. Dat is waar het over gaat.

Het is voor het eerst dat beide Muzisch Treffen artiesten uit Venray komen. Voor Ruyten is het bijzonder dat ze, na de première van haar liedjesprogramma in de Venrayse schouwburg, nu ook op Weverslo optreedt. De in Ysselsteyn geboren Peter Winnen heeft volgens eigen zeggen zo'n beetje wortel geschoten in deze omgeving en kwam als kind al op Weverslo. Weverslo verbindt mens, natuur en cultuur.

Het cultuurprogramma van Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo is gevarieerd met workshops, optredens, lezingen en theater, en toegankelijk voor een breed publiek. Het actuele programma staat op www.weverslo.nl, facebook en in de nieuwsbrief. Reserveren kan via natuur@weverslo.nl. Informatie is te vinden op www.weverslo.nl.