Lake Valley klaar voor het nieuwe seizoen

Venray | Lake Valley start komend seizoen voor het derde jaar op rij in de hoofdklasse E (KNVB Zuid II). Afgelopen seizoen eindigden de Venrayse zaalvoetballers op de negende plaats en handhaafden zich daarmee in deze klasse.

"Komend seizoen worden de verwachtingen naar boven bijgesteld. Het jonge team heeft ervaring opgedaan in het seniorenfutsal en komend seizoen richten zij zich op een plek in de middenmoot. Met wellicht een mogelijkheid om via de subtop nacompetitie te spelen om promotie naar de topklasse", aldus trainer Jos van Gerven.

Uit de hoofdklasse E zijn kampioen VV Schaesberg en ZVV Gulpen gepromoveerd naar de topklasse. Nieuwe teams zijn de drie degradanten uit de topklasse: Keelkampers uit Nuth, FSG uit Sittard en ZVV Neerbeek en twee kampioenen uit de eerste klassen: de Heiputters uit Heerlen en VV Eijsden. Hierdoor is de hoofdklasse weer aangevuld tot twaalf teams.

Jeugdspelers optimaal laten ontwikkelen

Van Gerven: "Doelstelling blijft om de jeugdige talenten door te laten ontwikkelen de komende jaren en door te groeien naar hogere niveaus. Om over enkele jaren weer op landelijk niveau, in de eerste divisie, uit te gaan komen. Het beleid van de vereniging is er ook op gericht om jeugdspelers zich optimaal te laten ontwikkelen in de jeugdafdeling en de doorstroming naar de senioren te stimuleren."

Ook wordt de samenwerking met het veldvoetbal nadrukkelijk gezocht. "Onze overtuiging is dat (jeugd)voetballers beter worden door veld- en zaalvoetbal te combineren. Dit is mogelijk indien er goed gecommuniceerd wordt tussen beide partijen en spelers. Tal van spelers hebben in het heden en verleden hiervan geprofiteerd."

Voorbereiding start 11 augustus

Op zondag 11 augustus start het team met de trainingen die iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur plaatsvinden. Daarnaast worden er gedurende het seizoen een aantal trainingen op woensdagen worden afgenomen. Thuiswedstrijden zullen weer terug op vrijdagavonden worden gespeeld in sporthal de Wetteling. Aanvang 20.30 uur. In de voorbereiding speelt Lake Valley eerst uit tegen ZVV Beringe (topklasse) op maandag 19 augustus.

Daarna thuis tegen SENC Eindhoven (hoofdklasse) op vrijdag 23 augustus om 20.30 uur en op woensdag 28 augustus om 20.00 uur thuis tegen ZV Serum (topklasse). In de eerste week van september speelt Lake Valley in de eerste ronde van de districtsbeker ook tegen Beringe. De start van de competitie is in de week van 10 september.

Fabian Hendriks verlaat Lake Valley

Coach Dennis Tilburgs (derde jaar) wordt komend seizoen bijgestaan door Samir el Ghoul die als speler/coach zal gaan fungeren. Jos van Gerven blijft trainer van eerste team, Julian Hendriks teamleider.

Alleen Fabian Hendriks gaat Lake Valley als speler verlaten. Hij gaat spelen bij ZVV Eindhoven in de eerste divisie. Hij studeert ook in Eindhoven en gaat op een hoger niveau spelen. Hij blijft bij de vereniging betrokken door samen met Gregory Mardjani het 0-15 jeugdteam te gaan coachen.

De selectie voor het eerste team wordt aangevuld met Niels Janssen (keeper), Tim Jeuken, Remco Peggen, Timo van de Pas en Daan Willemssen (allen vanuit de eigen jeugd).

De selectie van Lake Valley bestaat uit: Yoeri Basten en Niels Janssen (keepers), Nino Bruns, Mats Cuijpers, Nathan van Gerven, Samir el Ghoul, Tim Jeuken, Gregory Mardjani, Timo van de Pas , Remco Peggen, Willem Verstraaten, Daan Willemssen en Dani Windhouwer.

Jeugd Lake Valley

Lake Valley neemt weer met drie jeugdteams (0-13, 0-15 en 0-17) aan de zaalcompetitie deel. Jos van Gerven blijft jeugdcoördinator en trainer van alle jeugdteams. Youri Basten (keeper van het eerste team) gaat ook de jeugdkeepers trainen. De coaches van de teams zijn: Maikel Wennekers en Jan van Dijck bij 0-17, Gregory Mardjani en Fabian Hendriks bij 0-15 en Peter Bonte en Nathan van Gerven bij 0-13. Van Gerven: "De prestatieve ontwikkeling blijft het belangrijkste doel bij onze jeugdspelers. Dat kan echter alleen dan als spelers plezier ondervinden in de activiteiten. Wij leren de jeugdspelers om in de beweging te spelen. Dat vereist van spelers dat zij voetbalhandelingen op tempo kunnen gaan uitvoeren. Hierdoor ontwikkelen zij zich sneller en beter."

Als start van het nieuwe jeugdzaalvoetbaltoernooi houdt Lake Valley alweer voor de vijftiende keer op zondag 1 september een toernooi in sporthal De Wetteling in Venray. Diverse topteams uit Nederland en België zullen dan weer hun krachten gaan meten met elkaar om te zien hoe zij er voor het nieuwe seizoen voor staan. Verder is er in de kerstvakantie weer een zaaltoernooi voor jeugdteams (0-11, 0-13 en 0-15) van veldverenigingen. Dit om de samenwerking met de veldteams te versterken en om nieuwe talentvolle spelers te scouten voor het zaalvoetbal.