Beau Nellissen staat aan de vooravond van nieuwe uitdagingen.
Beau Nellissen staat aan de vooravond van nieuwe uitdagingen. Foto: Henk Lammen

Beau Nellissen

Venray | Avontuur en uitdaging zijn de sleutelwoorden van Beau Nellissen (30) uit Venray. Vanaf april 2017 genoot ze een jaar lang landelijke bekendheid als deelnemer van het tv-programma Utopia. Nu, na ruim een jaar zonder Utopia, kan ze ook volop genieten van haar leventje in de anonimiteit. "Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn."

Door Henk Lammen

Dertig jaar geleden kwam ze op de wereld in Oirlo. Ze ging naar de Maria basisschool, vervolgens naar het Raayland College en in haar vrije tijd was ze fanatiek voetbalster bij SV Venray en later SSS'18 en in de zaal bij Lake Valley. Tot zo ver verschilde Beau Nellissen niet van de doorsnee meiden om haar heen. Haar droom om politieagente te worden, ging niet door omdat ze te jong was. Ze koos voor het avontuur en was een jaar lang au-pair in Amerika. "Dat was een super toffe ervaring." Na thuiskomst volgde ze de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn in Tilburg. Nadat ze haar studie had afgerond en enkele baantjes in het onderwijs ging ze drie maanden backpacken in Thailand. "Het avontuur en de uitdaging hebben me altijd getriggerd. Ik ben teruggekomen omdat mijn zus Bea uitgerekend was. Ik wilde haar verrassen bij de geboorte van haar kindje. Bovendien vond ik Thailand te chill, te relax. Prachtige stranden, maar, en daar komt het weer, ik miste de uitdaging."

'IK HEB GEEN ROL GESPEELD'

In 2017 kreeg haar 'voorspelbare leventje' een drastische ommezwaai. Ze reageerde op een oproep voor deelname aan het tv-programma Utopia. Tot haar eigen verbazing kreeg ze na een half uurtje al een telefoontje. "Ik heb niet meteen opgenomen. Moest er eerst goed over nadenken. 's Avonds ging opnieuw de telefoon en heb ik ja gezegd." Utopia was een jaar lang chillen en hard werken. Spijt dat ze mee heeft gedaan, heeft ze geen seconde gehad. "Het was één groot avontuur. Een fantastische ervaring die mijn wereld echt heeft vergroot. We zaten dan wel opgesloten, maar ik heb me nooit opgesloten gevoeld. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en er na ook nieuwe kansen gekregen. Sinds Utopia verloopt mijn leven heel anders. Ik heb nooit spijt gehad van mijn deelname." Ze was een jaar lang de stabiele factor tussen de veelal hyperactieve medebewoners. Ze ervaart het als een compliment. "Ik ben nuchter, realistisch. Ik zal ook niet snel uit mijn slof schieten, hou niet van ruzie maken. Ik heb altijd alles op mijn eigen gevoel gedaan. De grootste complimenten kreeg ik van vriendinnen. 'Dit is hoe je bent', waren vaker hun reacties op mijn deelname. Ik heb geen rol gespeeld."

GASTVRIJHEID IN BEELD

Na Utopia genoot ze van de nieuwe dingen die haar pad kruisten. Ze liep modeshows en deed fotoshoots voor ontwerpster Monique Desar (die kleding maakt voor onder anderen Yolanthe Cabau, red.) en binnenkort is ze als presentator te zien in het nieuwe SBS 6-programma Gastvrijheid in Beeld. "Een commercieel programma waarin horecaminnend Nederland centraal staat. Wekelijks nemen we een kijkje vóór en achter de schermen bij allerlei bijzondere bedrijven uit de wereld van de gastvrijheid, zoals hotels, B&B's, restaurants en spa's. Dit alles in Nederland én in Caribisch Nederland." Een nieuw avontuur voor Beau die ook nu weer nuchter reageert. "Zonder mijn bijdrage in Utopia was ik hiervoor nooit gevraagd. Zeker niet als Limburgse", zegt ze met een stralende glimlach. "Ik verwacht er niks van, vind het wel een mooie kans om uit te mogen proberen. Kan ik weer van mijn bucketlist strepen." Het eerste seizoen van Gastvrijheid in Beeld wordt vanaf 26 oktober uitgezonden. Het programma komt op zaterdag rond 16.00 uur op televisie en wordt op zondag om 13.00 uur herhaald.

RODE DRAAD

Avontuur en uitdaging lopen als een rode draad door haar leven, maar ze kan vertoeven in de spotlights net zo makkelijk inwisselen voor een avondje thuis op de bank, kijkend naar een Netflix-serie. "Mensen denken dat je na Utopia beroemd bent, of veel geld verdient. Dat wordt enorm overschat. Natuurlijk word je nog wel eens aangesproken over de deelname. Ik kan echter gewoon over straat lopen, heb mijn gewone leventje zo weer opgepakt. Werken in het onderwijs, een drankje doen met mijn vriendinnen, fitnessen, lekker een filmpje kijken. Heerlijk lekker thuis zijn. Daar wil ik een goede balans in vinden."

Ze werkt nu bij Impuls in Tegelen, in het buitengewoon onderwijs. Een werkplek waar ze zich thuis voelt. En op haar plek. Haar liefdespad is de afgelopen jaren bezaaid met verschillende relaties, onder anderen met medebewoners van Utopia. De ware heeft ze nog niet gevonden. Een gezinnetje met kinderen, huisje, boompje, beestje komt voorlopig niet in haar toekomst voor. Haar hondje Zoë, een Maltezer leeuwtje, is op dit moment haar enige grote liefde. "Ik heb nog geen kinderwens, heb ook geen haast. Vind het juist fijn om onafhankelijk te zijn. Ik wil mijn leven gerust met iemand delen. Dan moet het wel echt klikken. Voor langere tijd." Ze is net verhuisd naar een mooi huis in hartje centrum. De grote huiskamer ziet er netjes en opgeruimd uit. "Maar er is nog genoeg te klussen. Daar kan ik voorlopig mijn energie insteken."

Beau Nellissen staat aan de vooravond van nieuwe uitdagingen.