Steven Brunswijk is dé publiekstrekker van de Comedy Night op 20 september.
Steven Brunswijk is dé publiekstrekker van de Comedy Night op 20 september. Foto: Persfoto

Comedy Night op komst

Venray | De stand-up comedians Steven Brunswijk, Eric Goossens, Bruno Bittoun, Kim van den Heuvel en Roel C Verburg beklimmen op vrijdag 20 september het podium tijdens de eerste Comedy Night (inclusief diner) in Zaal Zeven van Hotel Asteria. De deuren van de zaal gaan om 19.00 uur open voor dit comedyfestijn.

Door onze redactie

"Tussen de verschillende comedyoptredens door serveren we, net zoals tijdens onze dinnerhows, een heerlijk driegangendiner", zegt hotelmanager Jaco Nabuurs van Asteria. "We willen onze gasten met dit nieuwe festijn een prachtige avond stand-up comedy aanbieden, een avond met een gulle lach. In de regio Venray zijn niet zoveel van dit type avonden. Als het een succes wordt, en daar gaan we van uit, dan krijgt het zeker een vervolg."

Steven Brunswijk is misschien wel de populairste cabaretier die optreedt tijdens de Comedy Night in Zaal Zeven. Brunswijk is onder meer bekend van zijn YouTube-filmpjes en zijn roast tijdens The Comedy Central Roast of Gordon. Als deelnemer van Expeditie Robinson 2018 verovert hij met zijn Tilburgse dialect, keiharde uitspraken en eenvoudige visie op de samenleving de harten van vele Nederlanders.

Steven Brunswijk, Eric Goossens, Bruno Bittoun, Kim van den Heuvel en Roel C Verburg in Zaal Zeven

Eric Goossens (24) is volgens zijn management 'een komiek van de nieuwe generatie'. Hij is absurd, hard, snel en energiek. In 2015 studeerde hij af aan de artiestenopleiding in Tilburg met als specialiteit theater.

'Hij vertelt op een absurdistische autobiografische manier met een hoge snelheid, waarbij typetjes, rare gedachtekronkels en observaties de revue passeren. Goossens ontwijkt ook de donkere kant van de wereld niet, maar wel met het idee dat het altijd goed zal komen.'

Bruno Bittoun is naar eigen zeggen 'een actieve vijftiger die de oplossing voor zijn midlife heeft gevonden in de comedy'. Als 'oudere' zoekt hij andere richtingen op dan zijn jongere collega-comedians. Zijn sets rusten op ervaringen uit het leven, familiale of professionele gebeurtenissen. Die overgiet Bittoun, we citeren nu uit zijn persbericht, 'met een goede laag karikatuur, herkenbaar voor iedereen'.

'Het moeilijk is het een persoon te omschrijven in vijf zinnen?', vraagt Kim van den Heuvel uit België zich af. 'Nog moeilijker is het om een omschrijving van mij te geven in tien zinnen. Het is zelfs gemakkelijker om iemand niet te omschrijven. Hoewel sommige beweren dat dit de gemakkelijkste weg zou zijn om de vraag te ontwijken, ontken ik dat ten stelligste. Ondertussen zijn we aan de vijfde zin en blijft er nog maar weinig zinnigs over'. Zijn voorstellingen worden door zijn management als 'absurd' samengevat.

Roel C Verburg heeft tijdens de première van de Comedy Night in Zaal Zeven de rode draad in handen. Hij kan als één van de weinige comedians in Nederland stand-up comedy combineren met muziek. Waar bij de meeste cabaretiers in Nederland de liedjes vaak voor een rustmoment zorgen, gaan bij Roel C Verburg de grappen ook in zijn liedjes in hoog tempo door. Hij was vaak te gast op de radio bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica. Ook trad hij op tv op in onder meer Kopspijkers, Comedy Explosion, Comedyclub Katendrecht en Tatatataal. Recent was hij ook als vaste gast te zien in het onlinerprogramma Padoem Patsss van Howard Komproe.

Tickets à 49.50 euro voor deze Comedy Night zijn online te koop via de ticketsite Ticketkantoor, maar zijn ook te bestellen aan de receptiebalie van Asteria.

Voor meer informatie over de Comedy Night kijk op de website www.asteria.nl/actueel/47-comedy-night-inclusief-diner.