Horeca Boxmeer gooit bij DndT alle remmen los

BOXMEER | 'Als de organisatie van Daags na de Tour ervoor zorgt dat de toppers van de internationale wielerwereld naar Boxmeer komen, dan gaan wij niet laconiek achterover hangen. Dan gaan wij ervoor zorgen dat alle tienduizenden zich ook op andere manieren kunnen vermaken. Samen maken we een compleet feest.' Dat is de redenering van de Boxmeerse horeca-ondernemers, die er opnieuw gezamenlijk en eensgezind hun schouders onder hebben gezet voor maandag 29 juli.

Op zes pleinen zorgen de horeca-ondernemers voor vermaak. Met het oog op alle veiligheids- en andere organisatorische aspecten vond het eerste overleg met organisatie en gemeente al begin dit jaar plaats. "Dat overleg is goed en vruchtbaar", zegt Sven Janssen (Riche en De Bock) die met Guido Heutink (De Piek en De Baronie) de Boxmeerse horeca vertegenwoordigt in de organisatie van het wielerfenomeen in Boxmeer. Het Titus Brandsmaplein wordt omgetoverd tot een gratis attractieplein voor jong en oud. Een deel krijgt de naam Zollerhofplein, genoemd naar het gelijknamige bier dat enkele Boxmerenaren importeren uit het Duitse Sigmaringen, de zusterstad van Boxmeer. Café 't Centrum haalt Duo Uniek naar Boxmeer. Even verderop zal namens La Bamba en Riche Freddie Morera het publiek vermaken, terwijl na het grote succes tijdens de kermis het 23-plus-café daar weer de deuren zal openen.

Feestvierders kunnen op zes pleinen terecht

Om de menigte op het Raadhuisplein in de juiste feeststemming te brengen, speelt daar voor De Bock onder twee grote overkappingen de band Rich and Famous. Op de Rochusrotonde, voor café De Piek komen de oude bekenden van Wir Sind Spitze weer, dit jaar ondersteund door zanger Kafke. Tussen Riche en De Piek richt De Douairière weer een feestplein in. Daar wordt het volk vermaakt met een passende 80- en 90-show.
De gezamenlijke horeca-ondernemers dragen ook financieel bij aan de ronde. Dat is mogelijk omdat de consumptieprijs deze dag hoger ligt. Voor het publiek mag dat geen probleem zijn, want daardoor is de entree gratis. En dat daar iedereen blij mee is, blijkt uit het weer sterk groeiende aantal bezoekers de laatste jaren.