Verkeerscontroles in Landweert

Venray | Bij een verkeerscontrole in de Venrayse wijk Landweert heeft de politie vorige week woensdag vier bekeuringen uitgedeeld.

De controle vond plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Drie keer werd iemand bekeurd vanwege het niet dragen van een gordel en een automobilist werd beboet omdat hij belde tijdens het rijden.

Wijkagent Harrie van de Kruijs maakte zich hard voor deze actie in Landweert, nadat hij meerdere klachten had gekregen over de verkeersveiligheid in de Venrayse wijk. "Die acties zijn heel erg goed", zegt Jolanda van Sinten, voorzitter van Smile Landweert. Smile zet zich in voor de verkeersveiligheid in de Venrayse wijken en enkele dorpen.

"Het plan is om na de vakantie ook in andere wijken controles uit te voeren, maar dat is aan de politie." Van Sinten laat weten dat er tijdens de controles op meerdere dingen wordt gelet.

"In bepaalde wijken ligt de focus op de snelheid, maar op dit moment ligt de focus ook op het appen op de fiets en het telefoneren in de auto. Het is goed dat de wijkagent in Landweert het fanatiek op heeft gepakt, zich er hard voor heeft gemaakt en direct aan de slag is gegaan."