Zorggeluk

Castenray | KBO's Castenray-Oirlo en Oostrum presenteren op maandag 16 september een voorstelling van theatergroep Zorggeluk. Centraal staat het thema dementie.

Bureau Zorggeluk maakt theater met inhoud. Theater met een boodschap. Mantelzorgers, vrijwilligers, in feite iedereen staat voor de vaak moeilijke opdracht om mensen met dementie te begrijpen, te begeleiden en te ondersteunen.

In het programma komen een aantal zeer herkenbare situaties en alledaagse dilemma's aan bod. Die laten duidelijk zien en beleven wat de gevolgen van dementie zijn voor de persoon in kwestie en zijn of haar omgeving. De scènes zijn allemaal gebaseerd op de praktijk van het publiek, herkenbaar en maken duidelijk wat de gevolgen zijn van verschillend gedrag.

Maar het toont ook het belang van het eigen gedrag en dat van de omgeving. Omgaan met mensen met dementie, de moderne inzichten, en kleinschalig wonen is de specialiteit. Op een vrolijke, interactieve, ludieke manier komt dit thema aan de orde, maar het is wel theater met een boodschap.

De voorstelling vindt plaats in De Wis in Castenray en begint om 19.00 uur. De entree is vrij. Opgave kan tot en met 31 augustus via telefoon 571201 of email wimenfranzis@outlook.com.