Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Gratis cursus 'Politiek Actief'

Hoe zit de gemeente in elkaar? Wat zijn taken van de gemeenteraad, hoe gaan raadsleden te werk en welke rol kunt u daarin hebben? Het zijn een paar van de onderwerpen die aan bod komen in de cursus 'Politiek Actief' die u in september en oktober kunt volgen in het gemeentehuis van Venray.

In vijf avonden leert u hoe Venray wordt bestuurd en wat de gemeenteraad doet. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.

September/oktober

De cursus is gratis en duurt vijf dinsdagavonden van 19:30 – 22:00 uur, te beginnen op 24 september en gaat verder op 1 oktober, 15 oktober en 22 oktober. Op 29 oktober is de afsluitende raadsvergadering. Locatie is steeds het gemeentehuis van Venray.

ProDemos

De cursus wordt gegeven door ProDemos. Zij geeft dit soort cursussen door het hele land en ook bij de Tweede Kamer. Op www.prodemos.nl vindt u meer informatie.

Aanmelden

Voor vragen of aanmelding kunt een berichtje sturen naar griffie@venray.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 23 augustus. Let op: er is een beperkt aantal plekken.

Afval eerder opgehaald bij afkondiging hitteplan

Omdat het niet goed is bij extreme temperaturen op het heetst van de dag zware lichamelijke arbeid te leveren, starten de vuilnismannen bij de afkondiging van een hitteplan voor de provincie Limburg een uurtje eerder met de ophaaldienst.

Container mag 's avonds aan straat

Dat betekent dat in een periode dat het hitteplan geldt het vuilnis wordt opgehaald vanaf 06:00 uur (in plaats van de gebruikelijke starttijd van 07:00 uur). Vanwege deze vervroeging hebt u in deze periode toestemming van de gemeente om de avond vóór de afvalinzameling de afvalcontainer al vanaf 22:00 uur aan de straat te zetten.

Hitteplan

Het hitteplan wordt afgekondigd door het RIVM wanneer er sprake is van hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en sterke zonkracht. Wanneer dat hitteplan voor Limburg geldt, wordt de ophaaldienst dus een uur vervroegd.

Zoveel mogelijk inwoners bereiken

Uiteraard proberen we op dat moment zoveel mogelijk inwoners te bereiken door een push-melding in de afval-app, een bericht op onze website en een bericht op onze kanalen op social media. Twijfelt u als de temperatuur rondom de 30 graden komt? Check dan vooral even onze website!

Inschrijving standplaats oliebollen

Per 1 oktober 2019 komt er een seizoensgebonden standplaats vrij in het centrum van Venray voor de verkoop van oliebollen en aanverwante etenswaren. Deze standplaats is voor een periode van drie maanden (1 oktober 2019 t/m 31 januari 2020). De vergunning wordt verleend voor een periode van 5 jaar.

U kunt zich vóór 23 augustus 2019 inschrijven voor de standplaats via naar marina.canli@venray.nl

Bij meerdere inschrijvingen is er een loting op het gemeentehuis.