Het seniorenteam van SV Merselo in 1989.
Het seniorenteam van SV Merselo in 1989. Foto: Fotopersburo GLH

SV Merselo 60 jaar

Merselo | Bert Zegers, Harrie Arts, Harrie van Dijck en Toon Poels stonden ruim zestig jaar geleden aan de wieg van SV Merselo. De sportvereniging in het Venrayse kerkdorp viert in het weekend van 30 augustus tot en met 1 september het 60-jarig jubileum.

Door Henk Lammen

De officiële oprichting van de vereniging vond plaats in november 1958. "We hebben de jubileumviering bewust later gedaan", haast Herman Zegers, lid van het jubileumcomité, zich bijna te verontschuldigen. "Want het is natuurlijk minder om een jubileum in de winter te vieren. Vandaar dat we gekozen hebben voor eind augustus van dit jaar." Vanaf 1934 bestond voetbalvereniging SV Merselona, de club die na de oorlog ter ziele ging. Tot 1958 werd er niet in clubverband gevoetbald. "Na de oorlog waren er geen materialen, kleding en ballen. Alles was 'op de bon'. In 1947 viel het doek", zegt Zegers over de beginjaren.

In 1958 werd het verenigingsleven weer voortvarend opgepakt met twee senioren- en twee jeugdteams. De voetballers speelden op een zandvlakte aan Kleindorp, kleedaccommodatie was er niet. "Ieder dubbeltje moest in die tijd omgedraaid worden om de vereniging in leven te houden. Om geld in te zamelen werden autorally's georganiseerd, oud ijzer werd opgehaald, er was de bekende fietszesdaagse en de verkoop van bloemen op moederdag", vervolgt Zeegers. Later verhuisde SV Merselo naar de Bakelsedijk. "In de rust werd 200 meter verder bij een boer de thee gehaald."

In de jaren die volgden ging het steeds beter met de voetbalvereniging. In 1979 werd de korfbalvereniging opgericht en in 2001 werd de huidige sportaccommodatie De Vloet in gebruik genomen. Het voedingsgebied voor de club is Merselo, Vredepeel en Venray. "We hebben zowel bij de voetbal- als korfbalafdeling genoeg teams en voldoende jeugdleden. Sinds enige tijd is er ook een enthousiaste afdeling walking football. Alleen is er een gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden. Het is ieder jaar opnieuw een puzzel om alles rond te krijgen. We mogen echter trots zijn dat we met een kleine gemeenschap als Merselo de zaak draaiende houden."

Programma

Het feestprogramma begint op vrijdag 30 augustus met feestband Rosentaler. Kaartverkoop is via Den Tommes Merselo en cafetaria/eethuis Thielen in Venray.

Zaterdag 31 augustus is er kinderspeeldag op het sportpark met aan het einde van de middag speciale spellen voor senioren. 's Avonds dj Fat Guys uit Tilburg voor de jeugd.

De entree is gratis.

Zondag 1 september 's morgens brunch voor alle leden en oud-leden. supporters, familie, vrienden en bekenden en verder iedereen die het jubileumfeest gezellig mee wil afsluiten. Opgave via Herman Zegers, telefoon (0478)852378. Opgeven kan tot en met 11 augustus.

Om 13.00 uur is de feestelijke trekking van de jubileumloterij met als hoofdprijs een E-bike. Een beperkt aantal loten is nog te verkrijgen bij Herman Zegers. Verder worden de jubilarissen van de vereniging in het zonnetje gezet.

Alle activiteiten vinden plaats in de feesttent op het sportpark van Merselo.