Afbeelding
Foto: Jan Derikx

Jeu-de-boules zomertoernooi

Venray | Op het Bouledrome complex aan de Hoopweg is het jeu de boules Zomertoernooi voor de zevende maal met succes gehouden. Ondanks de vakantieperiode hadden zich 32 doubletten uit Venray en daarbuiten ingeschreven. Er waren acht doubletten uit
Duitsland.

In vier wedstrijden moest er gestreden worden om de ereplaatsen. Na drie wedstrijden waren er acht met drie gewonnen en zeven met twee. Pas op het einde van het laatste spel was duidelijk welk doublet gewonnen had. Er waren er zes met alle vier gewonnen, vijf met drie en tien met twee. Het puntensaldo moest de doorslag geven. De eerste vijf kregen uit handen van de organisatie een envelop overhandigd. Iedereen was na afloop zeer
tevreden.

Uitslag: 1. Wolfgang Jentgens en Arthur Adolf, Geldern-Pont, 4w en 36p. 2. Arnold en Thomas Thissen, Geldern-Pont, 4w en 27p. 3. Jaap Jeuken en Theo Vullings, Leunen, 4w en 24p. 4. Dick Bax en Karl Heinz Ingenleuff, Geldern-Pont, 4w en 18p. 5. Jan Litjens en Mien Jenniskens, Leunen, 4w en18p. 6. Nelly Geurts en Richard Janssen, Heide, 4w en 15p. 7. Eef Zeelen en Johan van Maris, Venray, 3w en 28p. 8. Gerard Loeffen en Piet Jenniskens, Venray-Leunen, 3w 14p. 9. Toon van Rens en Edgar Ikkert, Heide-Venray, 3w en 12p. 10. Cor Creemers en Tonnie Gerrits, Venray, 3w en 12p. 11. Harry Kessels en Herman van Limbeek, Oostrum, 3w en 5p. 12. Leo van Tilburg en Wiel Pieper, Venray, 2w en 19p. 13. Piet Huijs en Kees Brenk, Veenendaal, 2w en 5p. 14. Tonnie Vesters en Geert Verstraten, Helmond, 2w en 3p. 15. Frans en Oda Basten, Oostrum, 2w
en 1p.

(foto Jan Derikx).


Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

50+ Wandeling

WSV De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 29 juli een groepswandeling van tien kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo, bij de sportvelden. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.

De Locht

In museum de Locht in Melderso wordt op zondag 28 juli brood gebakken. Kinderen mogen de bakker helpen en hun eigen broodje bakken. In de zomervakantie is er van maandag tot en met vrijdag elke dag een activiteit voor kinderen.

Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.

Huub Straatman kampioen

Op de laatste speeldag is de leidende positie van Huub Straatman niet meer in gevaar gekomen, waardoor hij op verdiende wijze het kampioenschap binnen haalde. Hij leidde tien van de veertien speeldagen.

Gerrit Janssen was de laatste opponent van Huub en beide streden verwoed om de winst en die ging naar Straatman, omdat hij zich in twee van de drie ronden de sterkere toonde: 4 - 2. Ook qua score was het spannend, want Straatman bleef Janssen met slechts twee slagen de baas: 80 – 82. Ook bij Gerrie Janssen, die aantrad tegen Jan Engels, was het spannend en ook hier was de uitslag met 4 – 2 in het voordeel van Engels, nadat hij de eerste omloop met liefst 5 slagen had verloren. Ook hier werd het slechts een verschil van 2 slagen: Engels 81 – Gerrie Janssen 83. Voor Gerrie betekende zijn score in de eerste ronde (24) een verbetering van zijn PR over één ronde.

Harrie Lenssen speelde in de laatste ronde erg sterk in zijn wedstrijd tegen Jan van der Haghen door met een rondje van 23 slagen thuis te komen en deze ronde op zijn naam te schrijven. Desondanks verloor Lenssen (99 slagen) echter met 2 – 4 van zijn tegenstander Van der Haghen, die 91 slagen nodig had. Willy van Bommel had een zware kluif aan de beste speler van de avond en dat met 75 slagen Gerrit Vermeulen, die ook met 22 slagen de laagste ronde van de dag voor zijn rekening nam. Vermeulen was de enige speler, die met 6 – 0 won.

Huub Straatman en Jan Engels behaalde met 56 punten de meeste matchpunten. Gerrie Janssen en Huub Straatman waren de enige spelers, die onder het persoonlijk gemiddelde van het vorig seizoen wisten te duiken en dus zich te verbeteren. De beste score werd met 70 slagen gerealiseerd door Huub Straatman. Gerrit Vermeulen scoorde de laagste ronde van het seizoen met 20 slagen.

De eindstand: Huub Straatman kampioen met 3,5 punten, gevolgd door G. Vermeulen (6), Gerrie Jansen (6,5), J. Engels (7,5), Gerrit Janssen (8), J. van der Haghen (10,5) en H. Lenssen (14). W. van Bommel komt nog niet in het klassement voor wegens het ontbreken van gemiddelde van het vorige seizoen, maar wist als debutant toch 9 matchpunten bij elkaar te sprokkelen.

Solopresentatie in het Odapark

De solo-presentatie van Les Deux Garçons in het Odapark loopt tot en met 25 augustus. Er dus is nog tijd om deze expositie te bezoeken. Zondag 4 augustus wordt er een exclusieve rondleiding door het kunstenaarsduo gegeven.

Uit particuliere en museale collecties stellen Les Deux Garçons zo'n dertig kunstwerken tentoon in Odapark. Daarnaast zijn er enkele nieuwe werken speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. De solo-presentatie Le Jugement de Darwin van Les Deux Garçons in Odapark, waarin kunst en natuur zo bijzonder samenvallen, zet aan tot denken en uit een waarschuwing. Het bekende kunstenaarsduo stelt de toeschouwer aan de kaak. De toeschouwer staat voor de mens die in recordtijd is uitgegroeid tot de meest dominante soort. Met alle gevolgen van dien.

Op zondag 4 augustus is er een reguliere rondleiding in het beeldenbos door een van onze rondleiders. En daarnaast is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een exclusieve rondleiding te krijgen door kunstenaarsduo Michel Vanderheijden van Tinteren en Roel Moonen. De reguliere rondleiding begint om 14.00 uur. De rondleiding van Les Deux Garçons begint om 14.30 uur en kost 12,50 euro. Reserveren via educatie@odapark.nl.