Bij het automobiel staat keurig in uniform Sjang Remmen.
Bij het automobiel staat keurig in uniform Sjang Remmen. Oude foto

Sjang Remmen

Venray | Een auto, zoals op de foto, zou tegenwoordig zeer gewild zijn. En de prijs zou dan enkele tonnen bedragen en dus alleen neer te tellen door de rijken onder ons.

Zij zouden er misschien niet eens in rijden, maar de auto hebben als geldbelegging. Eigenlijk is het ook geen auto, maar een automobiel. Een dergelijk model wordt al lang niet meer gefabriceerd en we spreken nu al van oldtimer, wanneer een auto ouder is dan 25 jaar. De auto op de foto is veel ouder, want het kiekje werd genomen in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

Bij het automobiel staat keurig in uniform Sjang Remmen, die als chauffeur in dienst was bij de zusters van het Sint Annagesticht. Het automobiel behoorde dus toe aan de zusters en Sjang zorgde dat het koetswerk blonk als een spiegel als hij een of meer zusters vervoerde. Sjang, Johannes Hubertus, Remmen werd op 9 oktober 1889 in Maashees geboren als zoon van Leonard Remmen en Regina Bax. Hij trouwde op 28 april 1922 in Venray met Huberdina Hesen. Zij werd op 21 april 1895 in Venray geboren als dochter van Antoon Hesen en Anna Maria Geertui van Rens. Ze woonden aan de Maasheseweg 25 in Venray en kregen drie kinderen: Antoon, Leo en Noud. Sjang overleed op 26 februari 1971 in Venray.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray