OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: eigen foto

Venrayse loopt voor goede doel

Venray | De Nijmeegse Vierdaagse startte afgelopen dinsdag met 44.702 wandelaars. Ook de Venrayse verscheen aan de start Thuy Nguyen deze week elke ochtend vroeg uit de veren. De Venrayse loopt dit jaar voor de vijfde keer de Nijmeegse Vierdaagsesponsorloop voor de stichting Bouwstenen voor Zambia. Vijf jaar, elk jaar, 160 kilometer.

Alle oefenkilometers daargelaten. Thuy Nguyen: "Ik wandel niet alleen voor mezelf. Ik wandel ook voor hele kwetsbare kinderen die onze hulp echt nodig hebben. Kinderen die geen schoenen aan hun voeten hebben als ze naar school lopen." Nguyen loopt voor een goed doel, vijf jaar geleden opgericht door de nu 17-jarige Venraynaar Xavier Friesen. Deze scholier bouwt scholen in Zambia, omdat een echte school helpt. Ruim vijf jaar geleden kwam Friesen op het spoor van de kinderen van de Linda Blind Farm School in het uiterste puntje van Zambia. Een klein gebouwtje met tachtig kinderen zonde tafels en stoelen. Hij trok zich het lot van de kinderen aan. Hij besloot op te staan en een school te bouwen. En in 2014 werd er daadwerkelijk een school geopend. Er zijn nu plannen voor een vervolgschool. De Venrayse Nguyen leerde Friesen jaren geleden kennen: "Xavier maakt met zijn plan en zijn resultaten veel indruk op me. Zo jong als hij is, helpt hij met zijn goede doel kinderen die dat hard nodig hebben." Tijdens de Vierdaagse vertelt zij het verhaal van de kinderen van de Linda Blind Farm School aan andere wandelaars en stopt ze vaak even om een praatje. Zo helpt Thuy om kinderen een stem te geven die zelf geen podium hebben. Thuy: "Vorig jaar had ik 1000 visitekaartjes van Bouwstenen voor Zambia. Ze waren de derde dag al op."

Ze hoopt dat ze met haar actie weer een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Een steentje bijdragen? Kijk op www.bouwstenen-zambia.nl en klik op de doneerbutton of ga naar https://www.devierdaagsesponsorloop.nl.