Vordering BiblioNu bedraagt bijna 25.000 euro

Venray | De vordering die BiblioNu van Eurotransmit Lda (belangenbehartiger van Koos Warnaar), in de bus heeft gehad bedraagt bijna 25.000 euro. Warnaar wacht al enkele maanden op uitbetaling door de bieb van een door hem ingediende nota van ruim 10.000 euro.

Eind vorig jaar en begin dit jaar verrichtte Warnaar werkzaamheden voor BiblioNu in opdracht van voormalig directeur-bestuurder Jimmy Hendriks. De inmiddels ontslagen Hendriks werkte aan een herstelplan voor de bibliotheek en had daarbij de hulp en expertise van Warnaar ingeroepen.

Warnaar verrichtte het werk op persoonlijke titel en niet in dienst van BiblioConsult zoals eerder in deze krant stond vermeld. Bij de vordering van 25.000 euro zijn volgens Eurotransmit de gerechtelijke kosten en de rente vanaf de dag van verschuldiging niet meegeteld.

BiblioNu heeft een advocaat in de arm genomen om verweer tegen de vordering te voeren. De Raad van Toezicht van BiblioNu wil niet verder op de kwestie ingaan, zolang de zaak onder de rechter is.