Wisselend succes voor Emma op EK

Venray | Op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) in Ostrava (Tsjechië) heeft tafeltennisster Emma van der Zanden uit Venray met wisselend succes gepresteerd.

In het teamtoernooi kon Emma, lid van Red Stars uit Venray, in vier wedstrijden niet echt overtuigen. In de poule eindigde Oranje op de vierde plaats achter Duitsland, gastland Tsjechië en Turkije. Toch wist het team zich te handhaven in de eerste categorie door een zwaarbevochten 3-2 zege op Portugal na nederlagen tegen Roemenië, Noorwegen en Oekraïne.

In het individuele toernooi plaatste zich Emma voor het hoofdtoernooi door in de kwalificatie te winnen van de Letse Diana Afanasjeva met 4-1. In de eerste ronde van de hoofdronde won Van der Zanden van de Roemeense Luiza Popescu, die op de wereldranglijst onder 18 zo'n 200 plaatsen hoger staat. Dit was een sterk staaltje van Emma en smaakte naar meer met een plaats bij de laatste 64. Hier echter was de Italiaanse Jamila Laurenti, nummer zestien van de wereldranglijst, een maatje te groot met 4-0.

Mooie ervaring

In het dubbelspel was er zowel in de mix als meisjes junioren geen eer te behalen ondanks winst in de eerste partij samen met Barry Berben. "Ik kijk toch terug op een acceptabel Europees kampioenschap met weer nieuwe ervaringen om aan te gaan werken", aldus de Venrayse tafeltennisster.