Theaterkaartje erg in trek

Venray | De kaartverkoop van Schouwburg Venray verloopt voorspoedig. Voor seizoen 2019-2020 zijn inmiddels 5.000 kaarten meer verkocht ten opzichte van vorig jaar. De voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen loopt inmiddels twee maanden.

Tien voorstellingen zijn al volledig uitverkocht. Het gaat dan om shows van Patrick Laureij, Christel de Laat, Fred van Leer, Rowwen Hèze (drie keer uitverkocht, red.), Pieter Derks, Nienke Plas, Claudia de Breij en Rob Scheepers. Vanwege de succesvolle voorverkoop zijn er voor Christel de Laat, Claudia de Breij en Rob Scheepers extra avonden geboekt. Daar zijn nog wel enkele tickets voor te verkrijgen.

De schouwburg verwacht op korte termijn nog eens twintig voorstellingen voorlopig uit te verkopen. 'Gasten die voor deze shows een kaartje willen bemachtigen moeten er snel bij zijn', laat een woordvoerder van Schouwburg Venray weten. Het gaat onder meer om de volgende shows: Tim Akkerman sings The Boss, Cameretten Festival, Steven Brunswijk, Lenette van Dongen, Mijn man begrijpt me niet, Henry van Loon en Huub Stapel.

Stijging

Toen de voorverkoop net was gestart meldde de schouwburg al dat er veel kaarten waren verkocht. Het theater meldde destijds trots dat 'het de meeste tickets in deze periode heeft verkocht sinds jaren'. Die lijn is dus doorgetrokken. Een mogelijke verklaring voor de groei is de stijging van het aantal voorstellingen. Daarnaast heeft Schouwburg Venray voor komend seizoen een groot aantal bekende namen weten te strikken.