Teunissen naar EK wielrennen

Ysselsteyn | Mike Teunissen is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het EK wielrennen in Alkmaar. De wielrenner uit Ysselsteyn moet topsprinter Dylan Groenewegen naar de Europese titel loodsen. Die rol is Teunissen niet vreemd. Ook bij zijn ploeg Team Jumbo-Visma rijdt hij in die rol.

De Nederlandse ploeg bestaat verder uit Tom Leezer, Niki Terpstra, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld, Elmar Reinders en Dylan van Baarle. Het Europees kampioenschap in Alkmaar duurt van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus. Teunissen kan sowieso terugkijken op succesvolle weken.

Gemeente Venray wil Teunissen in het zonnetje zetten

De 26-jarige wielrenner veroverde in de eerste etappe van de Tour de France de gele trui door de openingsrit op zijn naam te schrijven. Een dag later won de Nederlandse ploeg ook nog de ploegentijdrit en zodoende reed Teunissen twee dagen in de gele trui. De leidende positie in het algemeen klassement raakte hij op maandag 8 juli kwijt aan de Franse klimmer Julian Alaphilippe. In de resterende etappes verzette Teunissen bergen werk voor de Groenewegen. Die leidde hij op vrijdag 12 juli naar de sprintoverwinning. Het was alweer de derde zege voor het team van Teunissen.

De gemeente Venray is apetrots op de prestaties van Teunissen en dat wil de gemeente graag laten weten. 'Wij zijn als gemeente natuurlijk supertrots op Mike en zijn geweldige prestatie van het afgelopen weken. We zijn nog aan het bekijken op wat voor manier we hier als gemeente aandacht aan gaan besteden, maar wethouder Anne Thielen wil hem in ieder geval persoonlijk feliciteren. Wanneer en waar is nu nog niet bekend', laat een woordvoerder van de gemeente schriftelijk weten.