Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Rotonde Noordsingel geopend

De nieuwe rotonde aan de Noordsingel is gereed en weer open voor verkeer. Door het kruispunt Sint Jozefweg-Overloonseweg-Noordsingel te vervangen voor een rotonde, wordt het veiliger, komt er een beter oversteekpunt voor fietsers en voetgangers en kan het verkeer sneller doorstromen. Bovendien is de weg ook meteen verlicht met behulp van duurzame LED-verlichting.

In het verlengde van de rotonde is op het kruispunt Noordsingel – St. Ursulastraat een extra middengeleider aangelegd. Daardoor kunnen voetgangers en fietsers op deze plek veiliger oversteken. De fietsinfrastructuur krijgt in het gebied na de bouwvakantie een extra impuls: het fietspad vanuit Overloon krijgt een fietsvriendelijk platensysteem, zoals recent gebruikt op de Nieuwe Maasheseweg. Een van de voordelen van dit systeem is dat de opdruk van boomwortels voorkomen wordt.

Nieuwe duurzame verlichting

De weg wordt verlicht met behulp van nieuwe LED-verlichting met een levensduur van tenminste 12 jaar. LED-verlichting zorgt voor beter licht, maar ook voor een energiebesparing van meer dan 50%. Dit past binnen de duurzame ambities van de gemeente én het zorgt bovendien voor een flinke kostenbesparing.

Beplanting rotonde

In het najaar, als het plantseizoen gunstig is, gaat de gemeente aan de slag met het vergroenen van het gebied. Op het middeneiland komt beplanting en de groenvakken worden aangeplant met vaste planten, siergras en een bloemenmengsel. Vergroenen is een belangrijke ambitie van de gemeente Venray. Een groene omgeving verkoelt bij warme dagen, vangt water op bij hevige regenbuien en draagt bij aan biodiversiteit.

Compensatieregeling zelfstandigen

Heeft u eerder ontvangen toeslagen vanuit de Belastingdienst moeten terugbetalen vanwege een Bbz-lening die omgezet is in een gift?

Mogelijk komt u in aanmerking voor een compensatieregeling. Tot en met 31 december 2019 kunt u deze bij de Belastingdienst aanvragen. Meer informatie over de regeling en de aanvraag leest u op belastingdienst.nl.