Oostverbinding op de tekentafel

VENRAY | Na de zomer krijgen omwonenden van het gebied van de nieuw aan te leggen Oostverbinding Venray het eerste ontwerp onder ogen. De presentatie ervan gebeurt tijdens een speciale informatieavond. De gemeente had het eerste schetsontwerp al eerder klaar willen hebben. Waaraan de vertraging is te wijten, is onbekend.

Door onze redactie

Inwoners kunnen hun mening kwijt over de houtskoolschetsen die waar mogelijk en nodig kunnen worden aangepast. De doorgevoerde aanpassingen worden bij een tweede informatiebijeenkomst opnieuw aan aanwonenden voorgelegd. Daarna volgt het definitieve ontwerp.

De basis van het project is de aanleg van een verbindingsweg tussen de Henri Dunantstraat en de Stationsweg. Dit om vanuit het oosten de bereikbaarheid van Venray te verhogen. Maar ook om de doorstroming op de Stationsweg te verbeteren met de aanleg van een parallelweg, vrijliggende fiets/ en wandelpaden en oversteekplaatsen. In het project worden in totaal vier nieuwe rotondes opgenomen: bij beide aansluitingen van de verbindingsweg, bij de Kruidenlaan en Klaproos. Dat er percelen van aanwonenden en aanpalende bedrijven moeten worden aangekocht om de Oostverbinding Venray mogelijk te maken, lijkt onontkoombaar. Daartoe voert de gemeente in de komende maanden gesprekken met betrokkenen.
Ook is er al een analyse uitgevoerd op mogelijke knelpunten voor het bestemmingsplan dat moet worden gewijzigd. In de aanloop daarnaar is op De Hulst alvast een deel van de coniferenhaag bij de campus voor arbeidsmigranten gerooid. Dat verdwenen groen wordt in het ontwerp van de oostverbinding gecompenseerd.

Met het oog op bodemkwaliteit, geluid, archeologie en flora en fauna moet het bestemmingsplan worden aangepast. Die onderzoeken starten de komende maanden, over naar verwachting ruim een jaar besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan. Daarna kan de schop de grond in.