Fietsvierdaagse in teken bevrijding

Venray | De Venrayse fietsvierdaagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juli. In verband met het jubileumjaar '75 jaar bevrijding' wordt dit jaar tijdens de fietstocht extra aandacht besteed aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast viert de fietsvierdaagse dit jaar haar zevende lustrum. De combinatie van deze twee jubileumjaren is wat deze activiteit dit jaar zo bijzonder maakt.

Het 35-jarige bestaan van de fietsvierdaagse in Venray wordt gevierd met een mooi samengestelde fietsroute door Venray en omstreken. In verband met het jubileum van de fietsvierdaagse zijn er dit jaar een aantal verrassende elementen.

De start is dagelijks bij De Witte Hoeve in Venray

De fietsvierdaagse start op dinsdag bij De Witte Hoeve. De deelnemers wordt geadviseerd deze dag tijdig te vertrekken in verband met de mogelijkheid tot een museumbezoek in De Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. Een ander opmerkelijk punt in de route is het oorlogsmuseum in Overloon. Hier wordt een nieuwe fietsbrug aangelegd, waar deelnemers tijdens de tocht waarschijnlijk gebruik van kunnen maken.

Het aantal te bezoeken plekken die te maken hebben met de bevrijding en de herdenking van de Tweede Wereldoorlog is afhankelijk van de gekozen afstanden. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 35, 45 en 60 kilometer.

Op woensdag is er een speciale route voor gezinnen en families met kinderen. De afstand voor deze route bedraagt 18 kilometer. Tijdens deze kinderdag staan er allerlei spelactiviteiten gepland, waaronder een quiz.

Inschrijven kan via de website, bij VVV-Venray of op de weekmarkten 15 en 22 juli. Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.fietsvierdaagse-venray.nl.