In Holthees wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van glasvezel.
In Holthees wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van glasvezel. Foto: PCM_Projects

Glasvezel naar wijken

Venray | Nog voor de bouwvakvakantie is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen van de gemeente Venray en het dorp Holthees gereed. GlaswebVenray startte december 2017 met de aanleg van glasvezel in Ysselsteyn. Vervolgens werden de dorpen Merselo, Vredepeel, Heide, Veulen, Leunen, Castenray, Oirlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum, Oostrum en Smakt aangelegd. Als laatste is het dorp Holthees aan de beurt.

Directeur Bart Lemmen van GlaswebVenray kijkt tevreden terug naar de aanleg in de dorpen. 'We hebben in anderhalf jaar veertien dorpen voorzien van glasvezel. Dat is bijna elke maand een dorp. Het was hard werken, maar mogen met trots zeggen dat we zonder veel problemen de glasvezel hebben kunnen uitrollen. Inmiddels maken al bijna 3000 klanten tevreden gebruik van internet, tv en/of telefonie diensten via deze glasvezel", aldus Lemmen.

Lemmen: "De samenwerking tussen GlaswebVenray en aannemer Spitters verliep gesmeerd. Een goed team dat snel op elkaar is afgestemd, korte lijntjes en indien nodig snel handelen is terug te zien in het resultaat. In anderhalf jaar tijd werd er maar liefst 345.000 meter geul gegraven voor de glasvezelkabel."

Ook commercieel directeur Ad Baartmans van aannemer Spitters kijkt met respect terug op de aanleg en samenwerking met GlaswebVenray. Hij blikt terug en vooruit naar de aanleg: "Op 26 juni zijn de laatste meters gegraven voor GlaswebVenray. Een burgerinitiatief dat in fase 1 alle dorpen en buitengebieden van de gemeente Venray en Holthees, heeft aangesloten op een supersnel glasvezelnetwerk. Wij danken het bestuur en de vele vrijwilligers voor de hele prettige samenwerking. Dank ook speciaal aan Anita Emonts, die met ziel en zaligheid zich hiervoor heeft ingezet. En nu op naar fase 2!"

'Ook in de wijken is duidelijk behoefte aan glasvezel'

Fase 2 behelst de wijken van Venray. In het voorjaar heeft GlaswebVenray een peilmomentcampagne gehouden in wijkcentrale Beekweg. Hierbij behoren de wijken Brabander, Noord-West, Vlakwater en een gedeelte van wijk centrum. "Het aantal aanmeldingen van klanten is hier ten opzichte van de beginstand met 200% fors gegroeid. Hieruit blijkt dat ook in de wijken van Venray duidelijk behoefte is aan glasvezel. Vanaf september wordt de campagne in deze wijken intensief doorgezet", aldus projectleider Anita Emonts. "De inwoners van deze wijken krijgen nog tot en met 31 oktober de kans om zich aan te melden voor een abonnement, waarbij ze dan de aanleg gratis krijgen. Na deze wijken wordt de campagne voortgezet naar een volgende wijkcentrale."

De aftrap voor de deadlinecampagne wijkcentrale Beekweg wordt gehouden op donderdag 22 augustus. Mensen die zich willen inzetten voor glasvezel in de wijken kunnen een email sturen naar info@glaswebvenray.nu.

Op de foto wordt in Holthees de laatste hand gelegd aan de aanleg van glasvezel. Staand van links naar rechts Bart van Kouterik (projectleider Spitters), Bart Lemmen (directeur GlaswebVenray), Ad Baartmans (commercieel directeur Spitters), Martin Houben (voorzitter coƶperatie Glasweb-
Venray).