Wandeling bij volle maan

Wandeling bij volle maan

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op dinsdag 16 juli een vollemaanwandeling in de Boshuizerbergen. De wandeling start op de parkeerplaats aan de Maasheseweg.

De vollemaanwandeling begint om 20.30 en dan is het nog volop licht. Tijdens de wandeling valt de schemering in en wordt het vervolgens donker. Een zaklamp is echter niet nodig want de volle maan licht de deelnemers bij. Zelfs als het bewolkt is, is het pad nog goed zien.

De vollemaanwandeling in het stuifzandgebied met de jeneverbessen is een bijzondere ervaring. De spookachtige silhouetten van de jeneverbessen geven het geheel een magische sfeer. Normaal mag natuurgebied Boshuizerbergen niet worden betreden na zonsondergang, maar IVN Geijsteren-Venray heeft hiervoor ontheffing gekregen.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Excursie Koelbroek

Blerick | De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies gehouden. Zo vindt er op woensdag 17 juli een excursie plaats in natuurgebied Koelbroek.

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Buelterstraat-Koelbroekweg in Blerick-Boekend.