Mike Teunissen in gesprek met Twan Poels (r) en de Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans.
Mike Teunissen in gesprek met Twan Poels (r) en de Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans. Foto: Joris Claassen

'DndT is als thuiskomen'

BRUSSEL | Pal voor de start van de Tour in Brussel, brachten enkele mannen van Daags na de Tour (DndT), waaronder rondebaas Pierre Hermans en Twan Poels, een bezoek aan Mike Teunissen en Wout Poels die op 29 juli in Boxmeer aan de start worden verwacht. Een dag later schrijft Teunissen geschiedenis. Of Teunissen en Poels in Boxmeer starten? Hermans: "Ga er maar vanuit dat we Ysselsteyn en Blitterswijck blij maken",

Door Henk Baltussen


Bij het imposante Marriott Hotel in Brussel, waar een persbijeenkomst was met de Ineos-ploeg van Wout Poels, pakken enkele cameraploegen hun boeltje bij elkaar. Poels (31) maakt even tijd vrij voor een delegatie uit Boxmeer. Hij oogt ontspannen en afgetraind. Poels staat 'scherp'. De man uit Blitterswijck begon zaterdag voor de zevende keer aan de Tour. Hij kent zijn rol: werken voor Geraint Thomas om de Brit aan zijn tweede Tourzege te helpen. "Thomas is in orde", vertrouwt hij zijn Boxmeerse bezoek toe. "En ik voel me ook prima. Het Critérium du Dauphiné verliep voor mij prima. (Hij won de koninginnenrit red.). Ik moet zorgen dat ik bergop goed ben. Ik zal Thomas en Egan Bernal (Colombiaanse Tourfavoriet) in de bergen moeten bijstaan. En als ik dat in de finale van ritten mag doen, is dat het mooiste." En Boxmeer? "Daar kom ik graag. Het voelt als een thuiswedstrijd waar veel van mijn supporters graag komen." En weg is Poels. De massagetafel wacht.
Enkele kilometers verderop is de Jumbo Visma-ploeg van Mike Teunissen (26) neergestreken.
Breedlachend stapt Teunissen uit de hotellift van het Van der Valk Hotel Brussels Airport en begroet het Boxmeerse bezoek. Zijn rol bij de ploeg is vooral om Dylan Groenewegen, misschien wel 's werelds beste spurter, aan ritzeges te helpen. "Misschien kunnen er situaties opstaan dat ik mijn eigen kans mag gaan." Dat buitenkansje diende zich dus al een dag later aan en Teunissen schreef geschiedenis. Voor de Ysselsteyner is het zijn tweede Tour. Hij is in bloedvorm. Getuige ook zijn twee ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke waar hij ook het eind- en puntenklassement pakte. Later won hij het eindklassement van de Ster ZLM Toer. Hij kijkt ook uit naar Daags na de Tour waar hij veel vrienden zal zien. "Door het jaar heen is dat moeilijk. Boxmeer is daarvoor ideaal. De ronde voelt een beetje als thuiskomen. Heel leuk is dat zus Britt in Boxmeer rijdt. Ik zorg dat ik op tijd ben om haar te kunnen zien rijden."