De opa van Mike Teunissen neemt de felicitaties in ontvangst.
De opa van Mike Teunissen neemt de felicitaties in ontvangst. Foto: eigen foto

Felicitaties uit Frankrijk

Brussel | "Het was super. Echt ongelofelijk." Willie Koonings, voorzitter van de fanclub van Mike Teunissen, komt superlatieven tekort voor de prestaties van de hardrijder uit Ysselsteyn. Koonings keek de finale zaterdagmiddag op een groot scherm in Brussel. "In eerste instantie dacht ik dat Mike tweede werd. Die teleurstelling sloeg al snel om in dolle vreugde. We vlogen elkaar in de armen. Een emotioneel moment. Ik ken Mike al mijn hele leven."

Door Willem Menting

Koonings reisde zaterdagochtend in alle vroegte met de supportersclub per bus naar de Belgische hoofdstad. Ook een delegatie van de fanclub van Wout Poels ging mee. De groep arriveerde op tijd om Teunissen voor de start van de Tour de France nog even te spreken bij de rennersbus. "Mike maakte een hele ontspannen indruk. Je merkte aan alles dat hij er echt klaar voor was", vertelt Koonings opgetogen. "Maar we hadden er natuurlijk geen rekening mee gehouden dat hij zou winnen die dag."

Achttien leden van de fanclub maakten uiteindelijk de reis naar Brussel. Onder hen waren de opa (foto, red) en oma van Teunissen. "Het was erg speciaal om daar samen te zijn", zegt Koonings. Het gezelschap liep ontspannen naar de startlocatie om vervolgens de tocht te maken naar de finish. "Ik denk dat we allemaal wel vijftien kilometer gelopen hebben. Het was ontzettend druk in Brussel en helaas konden we niet bij de finish komen. We hebben de koers gezamenlijk gekeken op een groot scherm. Dat was wel jammer, we hadden het natuurlijk liever met eigen ogen gezien."

Koonings zag dus niet direct dat Teunissen als eerste over de meet kwam. "Ik kon aan zijn stijl wel zien dat hij het was. Toen het bekend werd dat Mike had, waren alle ogen plots op ons gericht. We droegen allemaal petjes van de fanclub dus we vielen ineens op. We werden gefeliciteerd door wielerfans uit alle windstreken. Ze kwamen onder meer uit Amerika, Duitsland, Italiƫ."

Na de eerste etappe kreeg Koonings verschillende verzoeken binnen. "Ik werd gebeld door Hart van Nederland, L1 en De Telegraaf. Dat hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen. Leuk om te doen hoor." Of en hoe Teunissen in het zonnetje wordt gezet in Ysselsteyn durft Koonings nog niet te zeggen. "Dat gaan we eerst met de ouders bespreken. We zijn ondersteunend aan de renner en gaan niet op eigen houtje dingen organiseren."